Haberler

Akp'lilerin Tatil Anketi: "Köşk'ün Yeni Sahibini Soran Yok, Gündem Lübnan"

Akp Milletvekillerinin Bir Aylık Tatil Döneminde Parti Yönetimine İletmek Üzere Tuttukları Bilgi Notları, Seçmen Ve Parti Teşkilatına Yönelik Küçük Çaplı Bir Anketin İpuçlarını Verdi. Akp’lilere En Çok İsrail’in Lübnan Saldırısı, Buna Karşı İzlenecek Politika Sorulurken, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Olup Olmayacağına Merak Edenlerin Oranı Başka Konular İçinde Sonlarda Kaldı. Akp’liler Lübnan Dışında, Elektrik Zammı, Memur Maaş Zamları, İşe Alımlar, Türban Sorunu Konusundaki Sorularla Karşılaştı.

AKP milletvekillerinin Meclis tatili nedeniyle seçim bölgelerine yaptıkları ziyaretler, küçük çaplı bir ankete dönüşürken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olup olmayacağının AKP teşkilat ve seçmeninin gündeminde son sıralarda yer aldığı belirlendi.

AKP milletvekillerinin Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Gaziantep başta olmak üzere yaklaşık bir aydır seçim bölgelerinde yaptıkları yüz yüze görüşmeler sonucu parti yönetimine iletmek üzere teşkilat ve seçmenin talep ve sorularından oluşturdukları bilgi notları gündeme ilişkin sonuçlar verdi. Milletvekillerine değişik seçim bölgelerinde en çok yöneltilen soru İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırısı ve bu konuda atılacak adımlar oldu. Böylece mini çaplı milletvekili anketi AKP’lilerin birinci gündem maddesinin Lübnan saldırısı olduğunu tartışmasız biçimde ortaya koydu. Milletvekilleri Lübnan saldırısı konusunda soru yağmuruna tutulurken, “Türkiye’nin diplomatik girişimlerle sürece katkı yapmak yerine daha aktif adımlar atması, bu çerçevede ABD ve İsrail ile çatışmaktan uzak bir görüntü çizen tutumdan vazgeçmesi” önerileri dile getirildi. “İsrail’e dur denilemeyişine karşın Türkiye’nin Kuzey Irak sınır ötesi operasyonu dahil PKK’ya karşı adım atamıyor oluşu” da eleştirildi ve ilk kez sadece hükümet çalışmaları dışında, “Partinin de yurt düzeyinde daha aktif bir tutum ve hatta etkinlikler içinde olması” talep edildi.

AKP’lilere yöneltilen soru, bilgi isteği ve tartışma konuları içinde Meclis’in açılmasının ardından gündeme damgasını vurması beklenen Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olup olmayacağı ise sonlarda kaldı. Türkiye’nin hemen her değişik bölgesinden farklı notlarda AKP’lilerin gündemini belirleyen 10 konu içinde Köşk adaylığı 9’uncu sırada gelebildi. AKP taban ve teşkilatının sorularıyla belirlediği gündem maddeleri ise notlara göre şöyle yansıdı:

FUTBOLDA ŞİKE 5’İNCİ SIRADA

“.İsrail’e dur diyecek yok mu? Ülke olarak ve parti olarak seyirci olarak kalmayı sürdürecek miyiz?

.Memur maaş zamları ne olacak? İktidarda son yıla girerken memur maaşlarına hatırı sayılır bir zammın zamanı gelmedi mi?

.İktidara ‘durumu çok iyileştiremezsek de hiç olmazsa daha da kötü yapmayacağız’ sözüyle geldik. Oysa son zamanlarda doğalgaza zam yapıldı. Şimdi de elektriğe yapılacak. Elektrik zammı ne olacak, onu başka zamlar izleyecek mi?

.İktidar olarak çözüme kavuşturamadığımız asıl konu işsizlik. Vatandaş bunu merak ediyor. Seçim yılına girerken işsizlik konusu ne olacak? Türkiye çapında toplu işe alımlar olacak mı?

.İtalya, Juventus gibi bir dünya devi kubülünün gözünün yaşına bakmadan ipini kesti. Bizde her gün daha ağır şike iddiaları, ihbarları yapılıyor. Ama hiçbir önlem, hiçbir ceza, hiçbir müeyyide yok. Yeni sezon başlarken futbolun üzerinde şike şaibesi giderilemedi.

.Fındık meselesinde hata mı yaptık? Sanki çocuğu olduğu bölgesinde Başbakanımıza ve partimizi yıpratan sıkıntılar önümüze çıkarılıyor.

.Okullar açılıyor. Ailelerin ekonomik güçlüklerine belediyeler ve fak fuk fon’dan yardımlar artarak devam etmeli. Ancak okullar açılırken başlıca sıkıntılardan biri de İmam Hatip okulları ve katsayı eşitlisliğidir. Meclis açılırken bu konuda bir müjde verebilecek miyiz?

.Türban sorunu sanki bu dönemde çözülemeyecek gibi bir hava oluştu. Başbakan’ın söylediği ‘toplumsal mutabakat’ hala oluşmadı mı?

.Senaryoları ve provokasyanları boşa çıkarmak için parti ve iktidar olarak Cumhurbaşkanını seçeceğimizi net olarak ilan etmeyecek miyiz? Başbakanımız aday olmak istiyorsa adaylığı için bir engel mi var ki hala açıklanmıyor?

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title