Haberler

AKP'li Torun: Kürt Liderlerle Görüşeceğiz

AKP Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, Hükümet Olarak Önümüzdeki Günlerde Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi ile Görüşeceklerini Belirterek, 'Hükümetimiz Döneminde Kuzey Irak'ta Bir Askeri Hareketlilik Olmadı.

AKP Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, hükümet olarak önümüzdeki günlerde Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi ile görüşeceklerini belirterek, ''Hükümetimiz döneminde Kuzey Irak'ta bir askeri hareketlilik olmadı. Partimizin savaş ve şiddet yanlısı bir politikası yoktur'' dedi. Hükümetlerinin en fazla bütçeyi silah, kan ve gözyaşı getiren Milli Savunma Bakanlığı'na değil, eğitim, bilgi ve kültürü getiren Milli Eğitim Bakanlığı'na ayırdığını söyleyen Torun, eğitime verdikleri önemin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen AKP Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, AKP'nin icraatları ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının Kuzey Iraklı Kürt liderler ve AKP'nin bunlara bakış açısı ile ilgili sorularını da yanıtlayan Cavit Torun şunları söyledi:

''Başbakanın Kuzey Iraklı Kürt yöneticilerle ilgili açıklamaları siyasidir. Türkiye, Kürt liderlerle hep görüşmüştür. Partimizin şiddet ve savaş yanlısı politikası yoktur. Hükümetimiz döneminde Kuzey Irak'ta bir askeri hareketlilik olmamıştır. Kuzeydekiler de bizim kardeşimizdir. Onlara karşı bir düşmanlığımız yoktur. Oradaki yöneticilerin de bizim hassasiyetlerimize önem vermesi gerekir. Eğer oradan Türkiye'ye yönelik terör eylemleri gerçekleştiriliyor ve yöneticiler 'baş edemiyoruz' diyorlarsa, Türkiye'nin hassasiyetlerine hak vermeleri gerekir. Eğer böyle devam ederse, onlar için ve Türkiye'deki kardeşleri için problem olur.''

TERÖR EYLEMLERİ DURMAZSA TÜRKİYE HAREKETE GEÇER

AKP Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, önümüzdeki günlerde Hükümetin Kuzey Iraklı Kürt yöneticilerle görüşeceğini de kaydederek, ''Biz tek bir silahın atılmasını istemiyoruz. Silahların konuştuğu yerde insanlar susar. Kuzey Irak'tan Türkiye'ye yönelik yapılan terör eylemlerinin durması gerekir. Eğer bunu durdurmazlarsa Türkiye'nin harekete geçmekten başka çaresi kalmaz'' diye konuştu. Hükümetlerinin en fazla bütçeyi silah, kan ve gözyaşı getiren Milli Savunma Bakanlığı'na değil, eğitim, bilgi ve kültürü getiren Milli Eğitim Bakanlığı'na ayırdığını söyleyen Torun, eğitime verdikleri önemin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title