Haberler

AKP'li Çelik'ten Cindoruk'a Tepki

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile ilgili sözlerine sert tepki gösterdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile ilgili sözlerine sert tepki gösterdi. Çelik, "Siyasi Yaşamı, demokrasi ve siyaseti krize sokarak fırsat kollamakla geçen Hüsamettin Cindoruk, bir açıklama yaparak millet değerleriyle ve demokratik siyasetle çatışma halinde olduğunu bir kez daha beyan etmiştir" dedi.

Çelik yaptığı yazılı açıklamada, Cindoruk'un Emine Erdoğan ile ilgili sözlerine sert tepki göstererek, "Siyasi Yaşamı, demokrasi ve siyaseti krize sokarak fırsat kollamakla geçen Hüsamettin Cindoruk, bir açıklama yaparak millet değerleriyle ve demokratik siyasetle çatışma halinde olduğunu bir kez daha beyan etmiştir" dedi.Cindoruk'un, Emine Erdoğan hakkındaki ifadelerinin "saygısızlığın ötesinde terbiyesizlikle özdeş" olduğunu vurgulayan Çelik, "Türk kadınını ve Türkiye'nin AB vizyonunu Brüksel'de başarıyla temsil eden Sayın Emine Erdoğan'ın Türk kadınını temsil yeteneğini tartışmak Cindoruk'un haddine düşmez. Ama Cindoruk'un bu millete ait hiçbir değeri temsil edemez haline geldiği açıktır. Cindoruk saygı ve terbiye ölçüsüyle bağdaşmayan ifadeleri kullanarak sadece kendi kişilik düzeyini ele vermiştir" dedi.

Çelik, Cindoruk'un Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlı hakkındaki açıklamalarının da esef verici olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Cindoruk, son yıllarda enerjisini postmodern darbelere siyasi lojistik sağlayan faaliyetlere seferber etmektedir. Bu bakımdan vatanseverlik açısından geçer not alabilecek en son siyasi kişilerden birdir. Ayrıca Cindoruk'un dış politika hakkında değerlendirme yapacak bir kapasitesinin olmadığı da açıktır.

Öten yandan Hükümetimize dönük, 'askerlerle uğraşacaklarına terörle uğraşsınlar' seklindeki ifadesi, Cindoruk'un demokrasi ve siyaset dğşmanı kariyerinin ifadesi olmaktan öte bir şeyi ifade etmez." (ANKA)

(HM/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title