Haberler

'AKP İktidarda ve İktidarda Kalacak'

Üskül, AKP Hakkında Açılan Kapatma Davasında Savcının Yetkisini Kullanıp İddianame Hazırladığını, Kararı Mahkemenin Vereceğini Belirterek, 'Bize Düşen Kendimizi Savunmaktır.' Sözlerini Sarfetti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, AK Parti hakkında açılan kapatma davasında savcının yetkisini kullanıp iddianame hazırladığını, kararı mahkemenin vereceğini belirterek, "Bize burada düşen kendimizi savunmaktır. Bizim kendimizi savunma bakımından hiçbir eksiğimiz yok. Türkiye'de ve Avrupa'da Zafer Üskül'ü şeriatçılıkla suçlamaktan daha anlamsız bir suçlama olamaz" dedi.

Üskül, AK Parti Silifke İlçe Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, partisi hakkında açılan kapatma davasına değindi. AK Parti'nin iktidarda olduğunu ve iktidarda kalmaya devam edeceğini herkesin bilmesi gerektiğini ifade eden Üskül, "Dolayısıyla herkes işine baksın. Biz işimize bakıyoruz. Anayasa Mahkemesi kendi işine bakar. Savcı yetkisini kullanmıştır, olabilir. Türkiye'de savcılar yetkisini kullanır dava açarlar, iddianameyi hazırlarlar, mahkemeler de karar verir. Türkiye'de aşağı yukarı savcıların hazırladığı iddianamelerin yarısı sonuçsuz kalır, bunu da biliyoruz, bilmiyor değiliz. Dolayısıyla bize burada düşen kendimizi savunmaktır. Bizim kendimizi savunma bakımından hiçbir eksiğimiz yok. Türkiye'de ve Avrupa'da Zafer Üskül'ü şeriatçılıkla suçlamaktan daha anlamsız bir suçlama olamaz. Bir dava açıldı ve kendimizi savunacağız, bundan hiç şüphe yok. Hem parti olarak hem tek tek yasaklanması istenen kişiler kendilerini savunacaklar. O iş bir taraftan yürüyecek biz bir taraftan işlerimizi yürütmeye çalışacağız. İkisi birbirinden ayrı. Bizim savcı ile mahkeme ile uğraşmak gibi bir derdimiz yok, buna ihtiyacımız da yok. Onlar kendi görevlerini yapsın, bizler de kendi görevlerimizi yapalım. Dolayısıyla davanın açılmış olması ne bizim heyecanımızda bir azaltma yaratmıştır ne de gücümüzde bir azalma yaratmıştır" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin 81 ilin 80'inde milletvekili çıkarmış bir parti olduğunun altını çizen Üskül, "AK Parti, Türkiye'nin her seçim çevresinde yüksek oy almış partisidir ve tek partisidir. AK Parti Türkiye'nin partisidir, tercihler ortadadır. AK Parti halktan aldığı güçle hizmetlerini yapmaya devam edecek. Bu hizmetler bir yandan yoldu, suydu, aştı bu konularda yoğunlaşacak, bir yandan da Türkiye'nin demokratikleştirilmesi çalışmaları devam ettirilecek" diye konuştu.

Avrupa Adalet Divanı'nın, PKK'nın terör listesine alınması kararını usul yönünden eksik bulduğu için bozduğunu belirten Üskül, "Avrupa Birliği PKK'yı terör örgütü listesinden çıkarmadığı halde, Avrupa Birliği'nin yüksek yargı organı olan Adalet Divanı böyle bir karar aldı. Ancak Avrupa Birliği'nin almış olduğu kararı doğrudan etkileyen değiştiren bir karar değildir. Avrupa Birliği yetkililerinin de yaptığı açıklamada zaten o ifade edildi. Bir usul hatasının düzeltilmesi amacıyla öyle bir kararın verildiği belirtildi. Dolayısıyla PKK bizim için nasıl bir terör örgütü olarak geçiyorsa Avrupa Birliği için de terör örgütü olarak kabul edilmeye devam ediliyor" diye konuştu.

(MŞ-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title