Haberler

AKP, Gül'ün 'Endişeleri Giderin' Uyarısına Uyacak

AK Parti, başörtüsü düzenlemesini onaylayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'endişeleri giderin' uyarısını dikkate alacak. Başörtüsü düzenlemesi konusunda öncelikle CHP'nin Anayasa Mahkemesi sürecinin tamamlanmasını bekleyecek olan AK Parti, aynı zamanda ek 17. madde için diğer partilerle temasa geçecek.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, üniversitelerde başörtüsü yasağını ortadan kaldıran Anayasa değişikliğini onaylamasının ardından gözler YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesinde yapılacak değişikliğe çevrildi. Tartışmalara yol açan YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesiyle ilgili yol haritasını netleştiren AK Parti, CHP'nin tavrını bekleyecek. CHP'nin başörtüsü düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi halinde, ek 17. madde ile ilgili mahkeme kararı beklenecek. Ancak bu sürece CHP başta olmak üzere muhalefetle temasa geçilecek.

Parti yönetimi, mahkeme süreci devam ederken, ek 17. maddede yapılacak değişiklik konusunda CHP, MHP ve DSP'nin de görüşünü alacak. AK Parti, CHP'nin mahkemeye başvurmaması halinde ise muhalefetin kapısını beklemeden çalacak. MHP ile yeniden masaya oturmaya hazırlanan parti, DSP'yi de bu sürece dahil edecek. Parti yönetimi, tartışmalara yol açan ek 17 için yeni formüller üzerinde duracak.

AK Parti, bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanı Gül'ün 'Bazı vatandaşlarımızın endişelerinin de anlayışla karşılanmasında ve bu endişeleri giderecek düzenlemelerin hayata geçirilmesinde zorunluluk bulunmaktadır' şeklindeki uyarısını dikkate alacak. AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, her türlü öneriye açık olduklarını belirterek, "Bizim derdimiz de endişe ve kaygıları, yanlış uygulamaları ortadan kaldıracak bir çözümü temin etmek. Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği husus üzerinde biz de duruyoruz.

Bundan sonraki süreçte daha fazla çalışıp, farklı bir formülasyon geliştireceğiz, siyasetçinin görevi kaygıları gidermek. MHP ile önümüzdeki süreçte konuşacağız endişeleri giderecek formülasyonu bulacağız" diye konuştu.

(DA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title