Haberler

AKP Grup Toplantısı (2/son) Başbakan Erdoğan: "Demokratikleşmenin Tek Şartı AKP'nin Hürriyetçi Demokrasi Anlayışıdır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Demokratikleşmesinin Yegane Şartının AKP'nin Yürüttüğü Hürriyetçi Demokrasi Anlayışı Olduğunu Söyleyerek, "Ne Yazık Ki Türkiye'de Siyasi Rekabet Her Zaman İcraatlar, Projeler Üzerinden Yapılmıyor, Siyaset Bir Uzlaşı Zemini Olarak Görülmüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin demokratikleşmesinin yegane şartının AKP'nin yürüttüğü hürriyetçi demokrasi anlayışı olduğunu söyleyerek, "Ne yazık ki Türkiye'de siyasi rekabet her zaman icraatlar, projeler üzerinden yapılmıyor, siyaset bir uzlaşı zemini olarak görülmüyor. Türkiye'nin terör ve şiddet eliyle politik kutuplaşma yoluyla, sınıf ve zümre siyasetiyle, bölge siyasetiyle, kavim-kabile siyasetiyle, zaafa uğraması bu ülkede kimsenin ama kimsenin hayrına değildir. 6 yıldır ısrarla dile getirdiğimiz bu gerçeği umuyorum ki siyasi rakiplerimiz de en kısa zamanda anlayacaklardır. Zira Türkiye'de halkın istediği birliktir, bütünleşmedir. Ayrışma değildir" dedi.

Erdoğan, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasının başında Myanmar'da meydana gelen kasırga ve Çin'de meydana gelen tren kazasından dolayı Myanmar ve Çin halkına halkına başsağlığı diledi. Bütün dünyanın ve milletimizin gözü önünde bir süreç yaşandığını söyleyen Erdoğan, "Aklı ve vicdanı en hassas terazi olan milletimiz, bizi de siyasi rakiplerimizi de hakkaniyetle değerlendiriyor" dedi. Erdoğan, tek temennilerinin, bütün şartlarda milletimin emanetini hakkıyla taşımak ve hizmet için çıktıkları bu yolda, heyecanlarını kaybetmeden ülkeye hizmet

etmek olduğunu söyledi. Tek amaçlarının, milletle aynı istikamette yürümek, adaleti, merhameti ve hakkaniyeti en üst düzeyde tutmak olduğunu ifade eden Erdoğan, "Memleket sevdasıyla çıktığımız bu yolda en temel önceliğimiz milletimizin iradesini en yüksekte tutmak, demokratik ve ekonomik istikrarı gözetmektir. Üzülerek söyleyelim ki krizler üreterek siyaset yapmayı alışkanlık haline getirenler, iktidarı zaafa düşürmek için ülkenin zaafa düşmesini kendileri için bir fırsat olarak görmektedirler. Türkiye'yi küçük düşüren bir tek görüntü, bir tek fotoğraf ortaya çıktığı zaman, bu negatif tabloyu kendi siyasetleri için bir kazanç, bir imkan sayıyorlar" dedi.

-"SİYASİ İHTİRASLARI OLANLARI MİLLETİMİZ İYİ BİLİYOR"-

"Siyasi ihtirasları, kişisel hesapları, parti menfaatlerini her şeyin üzerinde tutanları milletimiz gayet iyi biliyor" diyen Erdoğan, hükümetlerinin, başından beri izlediği siyasetin gereği olarak gözünü hiçbir zaman toplumun tamamının menfaatlerinden ayırmadığını ve ayırmayacağını belirtti. Erdoğan, hiçbir zaman ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, çatışmacı siyaset tarzlarına tevessül etmediklerini söyleyerek, "Bundan sonra da tüm Türkiye'yi kucaklayan, kuşatan siyaset tarzımızı sürdüreceğiz. Sivas'ın ötesine geçemeyenler, "Biz Türkiye'yi kucaklıyoruz' diyemezler" dedi.

-HÜRRİYETÇİ DEMOKRASİ ANLAYIŞI-

Türkiye'nin bir bütün olarak kalkınmasının, bir bütün olarak demokratikleşmesinin yegane şartının AKP'nin yürüttüğü hürriyetçi demokrasi anlayışı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Ne yazık ki Türkiye'de siyasi rekabet her zaman icraatlar, projeler üzerinden yapılmıyor, siyaset bir uzlaşı zemini olarak görülmüyor. Türkiye'nin terör ve şiddet eliyle politik kutuplaşma yoluyla, sınıf ve zümre siyasetiyle, bölge siyasetiyle, kavim-kabile siyasetiyle, zaafa uğraması bu ülkede kimsenin ama kimsenin hayrına değildir. 6 yıldır ısrarla dile getirdiğimiz bu gerçeği umuyorum ki siyasi rakiplerimiz de en kısa zamanda anlayacaklardır. Zira Türkiye'de halkın istediği birliktir, bütünleşmedir. Ayrışma değildir" diye konuştu.

-SINIR ÖTESİ OPERASYON-

Erdoğan, Hükümetin verdiği yetki çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin, 1-2 Mayıs tarihlerinde terör örgütüne yönelik önemli bir sınır ötesi hava harekatı daha gerçekleştirdiğini anımsatarak, operasyonda terör örgütüne ciddi kayıplar verdirildiğini belirtti. Operasyonu planlayıp icra eden Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ve TSK mensuplarını kutlayan Erdoğan, terörle mücadelenin sadece askeri mücadele olmadığını siyasi, kültürel, diplomatik ve ekonomik mücadelenin de yürütüldüğünü söyledi. Erdoğan, teröre, şiddete, tedhişe prim vermemenin demokratik siyaset anlayışının bir gereği olduğunu ifade ederek, "Demokratik bir düzende, hangi gerekçeye dayandırılırsa dayandırılsın, hangi şartların ürünü olursa olsun teröre meşruiyet atfedilemez" diye konuştu.

Terörle mücadele kapsamında Irak'ın merkezi hükümeti ile yoğun bir işbirliği içinde olduklarını kaydeden Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Talabani ve Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin Türkiye'ye yaptığı ziyaretleri anımsattı. Erdoğan, Türkiye'nin de Bağdat'a bir heyet gönderdiğini ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Kurulu oluşturulmasına yönelik düşüncelerini Irak hükümetine ilettiklerini söyledi.. Bu çerçevede, Kuzey'deki yerel yönetim dahil, Irak'taki tüm grup ve oluşumlarla istişarelerin sürdürülmesinin de yararlı olduğuna inandıklarını belirten Erdoğan, "Bu doğrultuda heyetimiz, oradaki tüm gruplarla temaslarda bulunmuş ve olumlu görüşmeler yapmıştır. Türkiye, bundan sonra da Irak'ın normalleşmesi sürecine azami katkıda bulunmaya devam edecektir" dedi.

-GAP'A 3.5 MİLYAR YTL-

GAP'ı bitirmeye yönelik büyük bir hamlenin başlatılacağını ifade eden Erdoğan, GAP'a kaynak aktarmak noktasında da yine önemli bir adım atacaklarını söyledi. Erdoğan, "Bugüne kadar İşsizlik Sigortası Fonuna aktarılan devlet payı ve nemasının 2008-2013 yılları arasındaki faiziyle, Özelleştirme Fonu nakit fazlasından toplam 3.5 milyar YTL'nin GAP için kullanılabilmesini sağlayacak bir adım olarak atılıyor. Bu çerçevede, 2008 yılında GAP'a, İşsizlik Sigortası Fonundan 1.3 milyar YTL, ayrıca Özelleştirme Fonundan 1 milyar YTL olmak üzere; toplam 2.3 milyar YTL aktarıyoruz bu yıl. Bu sayede, 2013 yılına kadar GAP'ı ve bölge illerine yönelik olarak önemli oranda istihdam sağlamayı da hedefliyoruz" diye konuştu.

-"ŞİMDİ NİYE TAKDİR ETMİYORSUNUZ?"-

İktidarları döneminde çalışanları ezdirmediklerini savunan Erdoğan, işçileri SSK hastanelerine mahkum olmaktan kurtardıklarını ifade etti. Erdoğan önceki iktidarlar döneminde kesilen nemaları da kendilerinin ödediğini anımsatarak, "Soruyorum ben şimdi sendikaların yönetimlerine? Bunu sizlerle beraber yaptık. Bu müjdeyi size verdiğim zaman, sizler sevinmiyor muydunuz? Seviniyordunuz. Peki bunu şimdi niçin takdir etmiyorsunuz?" dedi. Başbakan Erdoğan, önceki iktidarların vatandaşı finans kaynağı olarak gördüğünü belirterek, konut edindirme yardımı adı altında toplanan paraların da ödeneceğini açıkladı.

-227 BİN GEÇİCİ İŞÇİ-

Erdoğan, 227 bin geçici işçinin kadroya alınmasıyla ilgili olarak da sendikalarla

görüşerek söz verdiklerini kaydederek, "227 bin geçici işçiyi daimi kadroya almak suretiyle, işçilerin bu sorununu da çözen iktidar mı bugün işçiye karşı olan, soruyorum? İnsaf edin. Bunları yapacağız, bütün bu gayretlerle koşturacağız, edeceğiz ve kalkıp Ak Parti iktidarını, sen işçi karşıtı olarak ilan edeceksin. Ne yaparlarsa yapsınlar, benim milletim, en iyisini, güzelini biliyor" dedi.

İstihdam paketiyle ilgili bilgi de veren Erdoğan gençlerin ve kadınların istihdamına özel bir önem atfettiklerinin bilindiğini söyledi. Erdoğan, "Şimdi hanım kardeşlerime sesleniyorum: Kadın haklarını savunduklarını söyleyenlere karşı, "Ak Parti kadına nasıl yaklaşıyor' bunu görmelerini istiyorum" diye konuştu. (ANKA/SON)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title