Haberler

Akp Filleri Saldı, Esnafı Ezdiriyor

Esnafın yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu öne süren Demir önceden hava parası ile devredilen dükkanların şimdi aylarca kiracı bulmakta zorlandığını söyledi. BESOB Başkanı Mesut Aşanel de afla ilgili umutlu bekleyişlerinin sürdüğünü seçime az kaldığını meclisten geçti.Resmi gazetede yayınlanırda esnafın bir nebze rahatlamasını arzu ettiklerini kaydetti

Balıkesir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliğini ziyaret eden İşçi Partisi MYK Üyesi Kartal Demir Başkan Mesut Aşanel ile bir süre sohbet etti. İlk olarak fenni muayeelerden bahseden Demir "Tamam önceden kağıt üzerinde denetim vardı o da güvenli değildi. Ama şimdi öyle ayrıntıya boğdular ki, iki yıllık fren borularını değiştittiriyorlar. Bu milli servete yazık" dedi. Başkan Aşanel de "Eskiden trefiğe çıktığında yakalanırsan ceza yer o zaman yaptırmak zorunda kalırdın. Parası olmayan adam arabayı evinin önünde yatırır, parası olunca yaptırırdı. Şimdi öyle değil. Bir nevi vergi gibi zorunlu oldu. Araba evin önünde de dursa yaptırmak zorundasın. Uçan da kaçan da kurtulamıyor" dedi.

Demir: "Filleri Esnafın Üstüne Saldılar"

İşçi Partisi MYK Üyesi Kartal Demir küçük esnafın yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek "AKP filleri zücaciye dükkanına salar gibi süpermarketleri küçük esnafın üstüne saldı. Küçük esnaf yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Önceden hava parası ile devredilen dükkanlar şimdi aylarca kiracı bulamıyor. Fillere karşı tavşanlar birleşse ne olur. Tavşan file karşı ne yapabilir? Küçük esnafın birleşmesi çözüm değil. Önemli olan devletin küçük esnafı koruyan politikalar üretmesi.

Milli devletin görevi ordusu ile sadece dışarıdan gelen tehditleri bertaraf etmek değil, ekonomik sistem içinde dışarıdan gelen olumsuzlukları da bertaraf etmektir. Günümüzde saldırılar silahla değil, ekonomik olarak yapılıyor" dedi.

Aşanel: "Umutla Affın Çıkmasını Bekliyoruz"

BESOB Başkanı Mesut Aşanel de esnafın zor durumda olduğunu belirterek çıkacak olan afla biraz olsun nefes alacağını ifade etti.

Affın meclisten geçtiğini, seçime kadar yetişmesini dilediklerini kaydeden Aşanel "Durumumuz iç açıcı değil. İnşallah bir an önce resmi gazetede yayınlanırda gerçekleşir. Türkiye'de 3308 Sayılı Ustalık Çıraklık Kanunu var. Kökleri 700 yıllık Ahilik Kültürüne dayanıyor. Almanya Konfederasyon Başkanı bize 'Sizin Ahilik Kanununuz Avrupa'ya örnek olmalı' diyor. Bizim yüzyıllardır uyguladığımız geleneklerimizi Avrupa kendi esnaf teşkilatlarında uygulamaya daha yeni yeni başlıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title