Haberler

AKP'den Yargıtay Bildirisine Sert Yanıt: Siyasidir, Kabul Edilemez

AKP, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun Bildirisine Aynı Sertlikte Bir Bildiriyle Karşılık Verdi. AKP'nin Bildirisinde Yargıtay Bildirisinin Siyasi Olduğu ve Kabul Edilemeyeceği Belirtildi.

Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun yayınladığı bildiriye hükümetten sert tepki geldi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek Yargıtay bildirisine tepki gösterdiler. AKP'nin bildirisini Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek okudu. AKP'nin bildirisinde Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun yayınladığı bildirinin "büyük bir talihsizlik" olduğu vurgulanarak Başkanlar Kurulu'nun bildiri yayınlamak gibi bir görev ve yetkiye sahip olmadığı belirtildi. Bildiride, "Kaynağını anayasadan ve yasalardan almayan hiçbir yetki millet adına kullanılamaz" denildi. Yargıtay bildirisinin demokratik meşruiyeti olmadığı gibi hukuki meşruiyeti de olmadığını belirten Çiçek, "Bu siyasi bir bildiridir ve hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi. (ANKA/SÜRECEK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title