Haberler

AKP'den İş, Aş, Maaş Vaadi

AKP'nin Seçim Beyannamesi'nde, Terör Nedeniyle Son Otuz Yıldır Sosyal, Ekonomik Sorunlar ile Kültürel Hassasiyetlerin Sürekli İstismar Edildiği Belirtildi.

AKP'nin Seçim Beyannamesi'nde, terör nedeniyle son otuz yıldır sosyal, ekonomik sorunlar ile kültürel hassasiyetlerin sürekli istismar edildiği belirtilerek, milli güvenliğin güçlendirilmesi için her türlü meşru aracın kullanılacağı kaydedildi. Beyannamede, Kerkük sorunun çözüme kavuşturulmasının öncelikli gündem maddesi olmaya devam edeceği vurgulandı. Beyannamede, Türk dünyası ile ilişkiler konusuna geniş yer verilmesi dikkat çekti.

AKP'nin seçim beyannamesinde "milli güvenlik" konusunda Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, üniter yapısının korunmasının altı çizilirken, terörizmle mücadele konusunda şu tespitlere yer verildi:

"Türkiye'nin milli güvenliğini geniş bir açıdan ele almış, güvenliğin askeri, diplomatik, ekonomik, kültürel ve toplumsal boyutlarını bir bütün olarak değerlendirerek iç ve dış güvenliğin sağlanmasında kararlılık gösterildi. Terörün kaynaklarını kurutmak amacıyla etkin ve kapsamlı politikalar uygulandı. Terörizmle mücadelede dünya kamuoyuna Türkiye tezleri kabul ettirildi. Terör örgütünün, terörist örgütler listesine alınmasını sağlayarak yurt dışındaki faaliyetlerine ve finans kaynaklarına çok ciddi kısıtlamalar getirdik."

KOMŞU ÜLKELERLE SIFIR PROBLEM

     Bildirgede özetle şöyle denildi:

"Komşu ülkelerle sıfır problem" ilkesi sürdürülecek. Filistin ve Lübnan gibi sorun alanlarının kontrol altında tutulabilmesi için Türkiye'nin üstlendiği etkin rol devam edecek. Kafkaslardaki krizlerin barışçıl yöntemlerle çözüme kavuşturulması ve bölge-iç diyalog ve işbirliğinin arttırılmasında aktif katkı sürdürülecek. Avrasya bölgesine dönük politikalar, kültürel, ekonomik ve sosyal araçları çeşitlendirilecek. Türk devlet ve topluluklarıyla olan tarihi, kültürel ve kurumsal ilişkiler devam edecek. Türk dünyasının temel altyapı sorunlarına katkıda bulunmayı amaçlayan yardım faaliyetlerine hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan sürdürecek. Bu faaliyetler yoğun bir kültürel tanıtım, yaygın bir ulaştırma ağı ve kapsamlı iletişim stratejisi belirlenecek.

Türkiye Irak'ın istikrarı, iç barışı, bütünlüğü ve refahı için elinden geleni yapmaya devam edecek. Kerkük meselesinin bütün etnik ve mezhebi unsurlarının katılımıyla hakkaniyet ilkelerine dayalı bir çözüme kavuşturulması öncelikli gündem maddelerinden biri olmaya devam edecek.

MUHAREBE GÜCÜ YÜKSEK SAVUNMA SİSTEMİ

Türkiye'nin gücünü her türlü şart ve coğrafyada hissettirecek, hem konvansiyonel hem de asimetrik muharebelere icra edebilecek, caydırıcılığı, beka kabiliyeti ve muharebe gücü yüksek bir savunma sistemi oluşturulması ana hedef olacak. Savunma sanayinin geliştirilmesi ve ar-ge faaliyetleri öncelikli şekilde desteklenecek.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title