Haberler

Akp'de "Köşk" Barışı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına Adaylığı İçin Artan Hareketlilik, Akp'de İlk Büyük Barışmayı Da Beraberinde Getirdi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül,"Erdoğan Köşk'e Çıkarsa Başbakan Gül Olmalı. Ben Bir Dönem Daha Başkanlık Yapacağım" Şeklinde Açıklama Yapması Üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le, Partinin Kuruluşundan Bu Yana İlk Kez Bir Araya Gelerek Aradaki Buzları Eritti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için AKP içinde yoğunlaşan kulisler, partinin iki önemli isminin barışını sağladı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, "Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa Başbakan Gül olmalı. Ben bir dönem daha başkanlık yapacağım" şeklinde açıklama yapması üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile 5 yıl aradan sonra bir araya gelerek, aradaki buzları eritti.

AKP açısından Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkışına yakın boyutta önem taşıyan Gül-Gökçek barışması geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Gül'le Gökçek arasında 5 yıllık "İlan edilmemiş rekabet" döneminin ardından gelen barışı sağlayan gelişme, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda parti içinde artan siyasi değerlendirme ve yoğunlaşan kulislerden kaynaklandı. Erdoğan sonrası AKP'nin en güçlü potansiyel lider adayları olarak görülen Gül ve Gökçek arasındaki barış, "AKP'nin en üst noktalarında artık Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkacağına ilişkin işaretlerin arttığı, Erdoğan sonrası için hesapların başladığı" değerlendirmelerine de neden oldu.

İkili arasındaki barış, Gökçek'in, geçtiğimiz günlerde üstüste, "Tayyip Bey Cumhurbaşkanı olursa Başbakan Abdullah Bey olmalı. Ben bir dönem daha başkan olarak kalmak istiyorum" şeklinde açıklamalar yapması sayesinde gerçekleşti. Erdoğan'ın olası bir Cumhurbaşkanlığı durumunda parti içinde liderlik mücadelesi vermeyeceğine yönelik bu açıklamaları üzerine Gül, AKP'nin kuruluşundan bu yana geçen 5 yılın ardından ilk kez Gökçek'e yönelik tutumunda değişikliğe gitti. Gül, Lübnan'a asker gönderme süreciyle ilgili yoğun programının arasında Gökçek'le bir araya geldi. Gül, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Gökkuşağı rekreasyon alanı açılışına katılarak Gökçek'le birlikte kurdele kesti. Gül, 5 yılın ardından bir ilk niteliği taşıyan bu buluşmada Gökçek'le uzun uzun sohbet etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title