Haberler

AKP'de Gül'den Başka Aday Yok

AKP'de Abdullah Gül'den başka Cumhurbaşkanı aday çıkacağı ve AKP'li bazı muhalif milletvekillerinin de bu kişiyi destekleyecekleri şeklindeki haberler AKP yöneticileri tarafından doğrulanmadı.

ANKA'ya açıklamalarda bulunan AKP yöneticileri Cumhurbaşkanı adayı olmanın her milletvekilinin anayasal hakkı olduğunu ancak parti içinde ikinci bir aday çıkacağı şeklinde bir beklentinin olmadığını belirttiler.

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, AKP içinde ikinci aday çıkacağı şeklindeki haberlere bir anlam veremediğini belirterek, "Birilerinin temennisi mi nedir bilemiyorum. Ne böyle bir ipucu var ne de böyle bir beklenti" dedi.

-"KRİZDEN BESLENENLEN ELLERİNDEN GELENLERİ YAPIYOR"-

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de Cumhurbaşkanı adayı olmanın her milletvekilinin anayasal ve demokratik hakkı olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımız demokratik tercihlerini Abdullah Gül'den yana kullanmışlardır ve bu kararda da şu ana kadar bir değişiklik olmadı. Bütün ihtilafları ortaya çıkararak krizden beslenenler ellerinden gelenleri yapıyor. Böyle bir yanlışı hiçbir arkadaşımızın yapacağını sanmıyorum" şeklinde konuştu.

AKP eski Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa da, AKP içindeki muhalifler söylemine tepki gösterererk, "AKP içinden başka bir milletvekilinin aday olmasında anayasal bir engel yok. Ancak AKP içinde muhalif olarak adlandırılan bir grup yok. AKP tek vücuttur" dedi.

-SEÇİM ÖNCESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI-

Öte yandan AKP, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bütün milletvekillerini toplantıya çağırdı. Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılacak değerlendirme toplantısı saat 12:00'de Genel Merkez'de yapılacak. Toplantının ardından milletvekilleri Genel Kurul'a girerek Cumhurbaşkanı seçimi 1. tur oylamasına katılacaklar.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title