Haberler

AKP "Bizi Darbeci Gösteriyor"

AKP'nin, CHP'yi Darbeci Gibi Gösterdiğini Öne Süren Baykal, Darbe Söylemi Üzerinden de Hukuksuzluk Yapılmasına Göz Yummalarının Söz Konusu Olmayacağına Vurgu Yaptı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'nin her zaman darbelere karşı durduğunu söyledi ve AKP'yi eleştirdi. AKP'nin, CHP'yi darbeci gibi gösterdiğini öne süren Baykal, darbe söylemi üzerinden de hukuksuzluk yapılmasına göz yummalarının söz konusu olmayacağına vurgu yaptı. Ergenekon soruşturmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Baykal, "CHP olarak toplumsal sivil karşı duruşun örgütlenmesi için görev bize düşüyor" diye konuştu. dedi.

Deniz Baykal, CHP Parti Meclisi toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Edinilen bilgilere göre, Baykal, PM'de ağırlıklı olarak Ergenekon soruşturması hakkındaki görüşlerini açıklarken, AKP'ye yüklendi. AKP'nin, CHP'yi, "darbeci' olarak göstermeye çalıştığını öne süren Baykal, CHP'nin her türlü darbeye karşı olduğunun altını çizdi. Darbelere taraf olmayacaklarını anlatan Baykal, "darbe olacak" söylemleriyle de yapılan hukuksuzluklara göz yumamayacaklarına işaret etti.

-TÜRKİYE YENİ BİR ROTAYA SOKULUYOR-

Baykal, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili CHP'nin düşüncelerini sonuna kadar kamuoyuyla paylaşacaklarının ifade ederken, "CHP olarak toplumsal sivil karşı duruşun örgütlenmesi için görev bize düşüyor" dedi. AKP iktidarının Türkiye'yi yeni bir rotaya sürüklemek istediğini ifade eden Baykal, bu anlayışa sessiz kalamayacaklarını ifade etti. Herkesin üzerine düştüğü kadar karşı tavır sergilemesi gerektiğini belirten Baykal, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın olayını hatırlattı. Baykal, "Biz bu karşı koyuşu Van'daki rektör Yücel Aşkın olayında başardık. Orada da bir bakıma darbe yapılmak isteniyordu. CHP olarak bu girişimi engelledik. Biz karşı çıkınca oradaki iddialar çöktü ve ne kadar boş-çürük olduğu görüldü" dedi.

-AKP'YE "DARBECİ" ELEŞTİRİSİ-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP'yi eleştirdi ve AKP'nin bir süreden beri CHP'ye dönük hem içeride hem de dışarıda sistemli bir kampanya yürüttüğünü savundu. AKP'nin son dönemde CHP'yi darbeci gibi göstermeye çalıştığını ifade eden Baykal, "Biz parti olarak darbelerin her türlüsüne karşıyız. Geçmişte darbelerden en çok çekmiş bir partiyiz. Ancak biz "darbe olacak' adı altında her türlü hukuksuzluğa da göz yumamayız" diye konuştu.

-GÖK'TEN "YARGI BAĞIMSIZLIĞI" UYARISI

Toplantıda görüşlerini açıklayan PM Üyesi Levent Gök ise, yargı bağımsızlığı ilkesine dikkat çekti. Ergenekon soruşturması sürecinde yapılacak açıklamalar konusunda yargı bağımsızlığına müdahale ediliyor görüntüsü verilmemesi gerektiğini belirten Gök'e yanıt Baykal'dan geldi. Ergenekon soruşturmasında yargının bağımsız hareket etmediğini savunan Baykal, süreci Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yürüttüğünü öne sürdü. Baykal, "Bu bir siyasi oyundur" dedi. Bu durumun halka en iyi şekilde anlatılması gerektiğini ifade eden Baykal, bu konuda yapılacak mitinglere de destek verilmesini istedi. (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title