Haberler

Akli Dengesi Bozuk Şahsın Ailesi Yardım Bekliyor

Sivas'ın Suşehri İlçesinde Küçükken Geçirdiği Ateşli Hastalık Sonucu Akli Dengesini Kaybeden ve Tek Odalı Yerde Yaşam Mücadelesi Veren Erdoğan Aksoy'un Ailesi, Kendilerine Uzanacak Yardım Elini Bekliyor.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde küçükken geçirdiği ateşli hastalık sonucu akli dengesini kaybeden ve tek odalı yerde yaşam mücadelesi veren Erdoğan Aksoy'un ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Suşehri ilçesine bağlı Arpacı köyünde ikamet eden Aksoy ailesinin en küçük çocuğu Erdoğan Aksoy (26), 20 yıl önce geçirdiği ateşli hastalık sonrasında havale geçirerek akli dengesinin yüzde 80'lik bölümünü kaybetti. Evlerinin bahçesine yaptıkları tahta kafeste hasta çocuklarının bakımını yapan aile, Aksoy'un tahta kafesi kırarak daha da hırçınlaşması üzerine ikametlerinin altına tek odalı ve demir kapılı bir bölme yaptı. Kardeşinin bakımında zorluk çektiklerini belirten ağabey Köksal Aksoy, "Tahta kafesi

kıran kardeşimin bakımı için demir kapılı oda yapmak zorunda kaldık. 6 yaşından beri böyle. Önceki yıllar askerlik muayenesi için Ankara'ya götürdüğümde doktorlar askerlik yapamaz raporu verdi. Her türlü ihtiyacını kendimiz karşılıyoruz. Muayene sonrasında kardeşimin düzelebileceğini ancak 50-60 bin YTL'ye gerek olduğunu söylediler. Zaten durumumuz iyi değil. Biz bu parayı karşılayamayız. Hayırseverlerden ve devletten kardeşimin tedavi ettirilmesini istiyoruz" dedi.

Köksal Aksoy, "Mecburen kardeşimin ellerini bağlıyoruz. Bunu sadece dışarı çıkarınca yapıyoruz. Bağlamazsak kendine ve çevresine rahatsızlık veriyor" diye konuştu.

Anne Nafiye Aksoy ise yetkililerin yardımını beklediklerini söyleyerek, kendisinin de rahatsız olduğunu ama öncelikle oğlunun sağlığına kavuşmasını istediğini belirtti.

(SY-İG-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title