Haberler

Akkuyu Ngs'nin Ofis Mobilyaları Yerel Firmadan

SEZGİN PANCAR - Mersin'de yapımı devam eden Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali (NGS) Akkuyu NGS'nin ofis mobilyaları için açılan ihaleyi kazanan yerli firma, ürünleri yetiştirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladığı 3 Nisan 2018'de temeli atılan Akkuyu NGS, kentte faaliyet gösteren yerel firmalara da yeni iş olanakları sağladı.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom tarafından yapılan santralde, yerleşik olarak çalışacak personelin kullanacağı mobilyaları üretecek Moderno İnşaat, Mersin Sanayi Sitesi'ndeki 3 bin 500 metrekarelik alanda 16 çalışanıyla, koltuk, masa ve dolap gibi ürünleri gününden önce teslim etmek için uğraşıyor.

"Ürünlerimizin daha iyi olduğunu ispatlamak istiyoruz"

Firma sahibi Mehmet Ali Güldağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akkuyu NGS gibi büyük projelerin yapıldığı bölgelerde yerel üreticilerle iş birliğine gidilmesi gerektiğini söyledi.

Mobilya ihalesine bu düşünceyle girdiklerini belirten Güldağ, "Biz bu işe girerken çok kazanç gütmedik. Aslında hiç kazanç gütmedik. Yerel üreticilerle partner olabileceklerini, bu partnerliğin sonuçlarının yurt dışı kaynaklı getirecekleri ürünlerden çok daha iyi sonuçlar doğuracağını ortaya koymak amacıyla bu işe girdik." dedi.

Santral sahası için 83 koltuk, 59 ofis masası, 59 kilitlenebilir çekmeceli keson, 25 klasör dolabı, 5 elbise dolabı ve 28 çelik konstrüksiyonlu raf ünitesi üreteceklerini anlatan Güldağ, ihalenin ekonomik getirisi bakımından çok büyük olmasa da yerel firmalarla iş birliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Ürünleri sözleşmede öngörülen zamandan önce teslim ederek, yerel üreticinin kabiliyetini göstermeyi istediklerini söyleyen Güldağ, şunları kaydetti:

"Umarım bundan sonra da santralin yetkilileri ve yöneticileri, yerel üreticilerden destek almaya devam ederler. Bu iş birliklerinin, yerel üreticilerin istihdam ve kaynak yaratımının artırılmasının yanı sıra uluslararası platformlarda da tanınırlılığı adına önemli bir adım olacağı kanısındayım. Biz, işlerimizi bu anlamda devam ettirmeyi hedefliyoruz."

"Her sektörde hizmet verebilecek yerel firmamız var"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan da kentin büyük ve güçlü bir sanayiye sahip olduğunu, Akkuyu NGS gibi büyük projelere katkı sunabilecek yerel tedarikçileri bünyesinde barındırdığını söyledi. Kızıltan, "Mersin sanayisi, üretim ve hizmet konusunda kendisini kanıtlamış ve uluslararası pazarlara açılmıştır. İnşaat, çelik, mobilya gibi birçok alanda, büyük projelerin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek güçtedir." dedi.

Büyük boyutlu projelerde lojistiğin önemine işaret eden Kızıltan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mersin lojistik sektöründe de kendisini kanıtlamıştır. Her sektörde iyi ve kaliteli hizmet verebilecek çok sayıda yerel firmamız var. Bu firmalarımızı, iş yapabilecekleri, onları ilgilendiren tüm konularda hem bilgilendiriyoruz hem de eğitimler veriyoruz. Akkuyu NGS başta olmak üzere kentimizde yapılacak çalışmalarda, yerel tedarikçiler her alanda destek verebilecek güçtedir. Kentin yerel firmalarının başarısının ve kalitesinin her zaman arkasındayız."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title