Haberler

Akkuyu'da Kurulması Planlanan Nükleer Santral

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin yapımı için gerekli olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alınmadan inşaata başlandığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

NKP Sözcüsü Sabahat Arslan, adliyede yaptığı basın açıklamasında, halkın kandırılmaya çalışıldığını öne sürerek, buna "dur" diyeceklerini kaydetti.

Santral sahasında ÇED raporu alınmadan hukuksuz şekilde çalışma başlatıldığını iddia eden Arslan, "Mersinlinin iradesi çok güçlüdür. Akkuyu Nükleer Güç Santralini yaptırmamaya kararlıdır. Bu kararlılığını bugün burada bir kez daha ispat etmiş olacaktır" dedi.

Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen de Türkiye'de baroların, "zaptedilemez kaleler" gibi hukuku sonuna kadar savunacağını söyledi.

Mersin'de kurulmak istenen Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin sadece Mersin, Akdeniz, Anadolu değil, tüm dünya için tehlike oluşturduğunu ileri süren Antmen, şunları kaydetti:

"Projeyle ilgili ÇED kararı mevcut değil. Bu sebeple proje alanında hiç bir işlem yapılamaz. Yapılan her türlü iş ve işlem yasal mevzuata açıkça aykırıdır. ÇED süreci tamamlanmadan ve Çevre Kanunu'nun 15. maddesine göre kanun ve yönetmeliklere aykırı yapılan faaliyetlerin derhal durdurulması ve yapılanların derhal düzeltilmesi ve sahanın eski hale getirilmesi, inşaata başlayan ve faaliyette bulunanlar hakkında yine Çevre Kanunu'nun 20. maddesi gereğince idari para cezası kesilmesi ve gerekli adli işlemlerin yapılması gerekmektedir. Bu bağlamda Mersin Barosu Başkanlığı tarafından Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur."

Açıklamanın ardından NKP üyeleri, Mersin Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Alpay Antmen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title