Haberler

Akıncı Üssü Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davada, savunma yapan sanık eski Kurmay Albay Ali Durmuş, darbe girişimi gecesi, saat 01.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davada, savunma yapan sanık eski Kurmay Albay Ali Durmuş, darbe girişimi gecesi, saat 01.22'de İncirlik'ten izinsiz kalkış yapan iki F-16 uçağına kalkış emri verdiği iddiasını reddetti.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda görülen duruşmada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği'nde görevli eski Kurmay Albay Ali Durmuş savunma yaptı.

Darbe girişimi gecesi, saat 01.22'de İncirlik'ten izinsiz kalkış yapan iki F-16 uçağına kalkış emri verdiği belirtilen eski Albay Ali Durmuş hakkındaki iddiaları reddetti. Darbeye hazırlık toplantılarına katılmadığını, hangi pilot ve uçakların darbeye ne şekilde katılacağına ilişkin görüşme ve planlamalar yapmadığını iddia eden Durmuş, yalnızca darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü'nde, hangi uçakların kalktığına dair bilgi topladığını, bu amaçla İncirlik Üssü'nü de arayarak bilgi sorduğunu ileri sürdü. Sanık Durmuş, "İncirliği askeri hattan arayıp durumu öğrendim. Bunlar zaten hava savunma uçağı, görev verme durumum olmadı." dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadesini baskı altında verdiğini iddia ederek, kabul etmeyen Durmuş, "Darbeye ilişkin kimseden talimat almadım, kimseye talimat vermedim. FETÖ ile bağlantım yoktur" savunmasını yaptı.

Sanık Durmuş, bir kez ifade vermesine rağmen, ifadesinde bulunmayan bazı hususların da basına sızdırıldığını, hakkında asılsız haberler yapıldığını ileri sürdü.

"PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın öldürülerek, Türkiye'de bir iç savaş çıkarılmasını planladığı"nın iddia edildiğini ve bu yönde haberler yapıldığını söyleyen Durmuş, bunun akıl dışı bir iddia olduğunu savundu.

Terörle mücadele ettiğini, "terör örgütü PKK lideri"nin öldürülmesiyle ilgili konuşmaları bulunduğunu, bu konuşmalarda Abdullah Öcalan'ın ismi geçmediği halde basında böyle bir haber yaptırıldığını ileri süren Durmuş, "terör örgütü lideri"nden kasıtlarının Cemil Bayık ve Murat Karayılan olduğunu iddia etti.

İşkenceye maruz kaldığını, iddianameye erişemediğini, aleyhindeki delilleri görmediğini savunan Durmuş, bu delilleri inceledikten sonra ayrıntılı savunma yapmak istediğini belirterek, ek süre istedi.

Darbe girişimine ilişkin eski 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, eski 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe, Ali Durmuş ve eski 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoğan hakkında Diyarbakır'da açılan dava dosyası, "yetkisizlik" kararıyla Ankara'ya gönderilmişti.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Durmuş İncirlik Sincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title