Haberler

Akıncı Üssü darbe girişimi davasına devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde yapılan duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, sanık eski astsubay Hasan Saltan ve avukatının esasa ilişkin savunma için ek süre talep dilekçelerini dava dosyasına sunduklarını söyledi. Başkan Giray, sanığa yeterince süre verildiğini belirterek, belirlenen günde savunma yapmadığı takdirde sözlü beyandan vazgeçmiş sayacaklarını bildirdi.

Duruşmaya, 15 Temmuz'da Su Altı Taaruz Birliğinde (SAT) görev yapan eski astsubay Mustafa Özel'in esas hakkındaki savunmasıyla devam edildi.

Sanık Özel, 15 Temmuz cuma akşamı mesaisinin sonuna doğru eski yüzbaşı Özay Cödel'in görev olduğunu söylediğini ve kendisinden teçhizat ve diğer malzemeleri hazırlamasını emrettiğini iddia etti.

Görevin detaylarını Cödel'e sorduğunu ancak istihbarata karşı koyma kapsamında cevap veremeceğini söylediğini aktaran Özel, "Özay yüzbaşı bütün SAT'lara haber vermemi emretti. Atatürk Havalanına gidileceğini söyledi. SAT komutanlığından ayrılmadan önce malzeme yüklemesi yaparak yola çıktık." diye konuştu.

Özel, Atatürk Havalanı'nın askeri apronuna geldiklerinde çalışır durumda birkaç helikopter ve askeri nakliye uçağı olduğunu, uçağa malzemeleri yükledikten sonra Akıncı Üssü'ne gittiklerini söyledi.

Uçaktaki askerlerin kıyafetlerini değiştirip teçhizat kuşandıklarını ifade eden Özel, şöyle devam etti:

"Akıncı'ya indiğimizde Özay yüzbaşı muhtemel terör saldırısına yönelik görevlendirildiğimizi ve terörle mücadele harekatı yapıldığını söyledi. Piste yakın bir bölgede nöbet tutmaya başladım. Karşımdaki tel örgülerin zayıf ya da açık yerleri var mı diye kontrol ettim. Ortamda yüksek bir gürültü vardı. Sürekli uçaklar inip kalkıyordu. Beklerken içimin geçtiği ve uyukladım zamanlar oldu. Gece boyunca ağaçlık alandan ayrılmadım. Dikkatimi çeken bir hadise olmadı. Sabah saatlerinde silah sesleri geldi. Özay yüzbaşıyla görüştüm. TSK içindeki bir grubun kalkışma içerisinde olduğunu ondan öğrendim. Hayatımda duymadığım bir şeyin içerisinde kalmıştım. Kendimi toparlamaya çalışıyordum. Kimseye güvenemedim. İradem sakatlandı."

Sanık Özel, sabah saatlerinde bir hangarda sivil kıyafetlerini giyip tarladan üssü terk ettiğini, tarlada yürürken birliğinden arkadaşlarına rastladığını ve İstanbul'a ayrı ayrı gitmeye karar verdiklerini söyledi.

Kahramankazan'da bir ağaçlıkta uyuduğunu, uyandıktan sonra önce otogara, ardından İstanbul'a gittiğini ileri süren Özel, Kavacık'ta arkadaşlarıyla görüştükten sonra eve giderek eşyalarını ve birikimlerini aldığını, ardından Kocaeli'nin Kerpe ilçesinde ormanlık alanda çadırda kaldığını iddia etti.

Özel, darbecilerin idam edileceğine dair haberler okuduğunu, sonraki süreçte kaçak yollarla Yunanistan'a geçtiğini fakat Avrupa'ya gidemeden güvenlik güçlerince yakalandığını ve Türkiye iade edildiğini öne sürdü.

"Amirlerim tarafından verilen görev doğrultusunda emirleri harfiyen uyguladım. Bir SAT personeli olarak görevimi yaptım." diye konuşan Özel, beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Darbe Girişimi Akıncı Üssü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title