Haberler

Akim, Vatandaşın Sesi Oluyor

AK Parti Genel Merkezi tarafından vatandaşla daha yakın olabilmek, varsa sorunlarını dinleyip çözümler üretebilmek, milletvekilleri ve parti birimleri arasında sağlıklı iletişim kurmak amacıyla 81 ilde kurulan AK Parti İletişim Merkezi (AKİM), Hatay'da da hizmet veriyor.

Ak Parti Genel Merkezi tarafından vatandaşla daha yakın olabilmek, varsa sorunlarını dinleyip çözümler üretebilmek, milletvekilleri ve parti birimleri arasında sağlıklı iletişim kurmak amacıyla 81 ilde kurulan AK Parti İletişim Merkezi (AKİM), Hatay'da da hizmet veriyor.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, partinin il başkanlığı bünyesinde hizmet veren AKİM çalışanları, vatandaşları daha yakından dinleme, taleplerini alma, varsa ihtiyaçlarını belirleyip giderilmesi konusunda yardımcı oluyor.

Hatay'da 5 personelin görev aldığı AKİM'de 7 gün 24 saat esasına göre hizmet veriliyor. Oluşturulan ekip aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinciyle çeşitli etkinlikler de gerçekleştiriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, AKİM'in halkla bakanlıkların, milletvekillerin ve parti birimlerinin arasındaki iletişimi sağlayan, vatandaşlar müracaatlarının sonucu konusunda bilgilendiren halkla ilişkiler modeli olduğunu belirtti.

AKİM'in, koşulsuz vatandaş memnuniyeti ilkesiyle çalıştığına dikkati çeken Atıç, şunları kaydetti:

"AKİM, ülkemizde bugüne değin hiçbir siyasi parti tarafından uygulanmayan bir halkla ilişkiler modelidir. Vatandaşlarımız merkezi yönetim ve parti ile ilgili dilek, şikayet, talep veya önerilerini, telefon veya bürolarımıza kişisel başvuru ile AKİM'e iletmekte ve tüm başvurular bu amaçla geliştirilen özel bir yazılım üzerinde çalışan veritabanına kaydedilmektedir. AKİM aracılığıyla vatandaşlarımız tüm dilek, şikayet, öneri, talep ve eleştirilerini, ilgili kamu kurumlarına AK Parti yöneticilerine iletebilmektedir. Başvurular ilgili kurum, kişiler nezdinde görevlilerimizce takip edilip, başvuru sahibine alınan sonuç iletilmektedir. Böylelikle AK Parti ile tüm vatandaşlarımızın doğru, eşit şartlarda ve çift yönlü iletişim kurması sağlanmaktadır. Türkiye'de siyasi partiler, ağırlıklı olarak seçim dönemlerinde toplumla yoğun iletişim kurmaktadır."

- Seçmenlerle parti arasında köprü vazifesi görecek

AKİM'in, seçmenlerle parti arasında köprü vazifesi de gördüğünü aktaran Atıç, "Seçmenlerin herhangi bir gerekçeyle siyasi partilere rahatça ulaşması için parti teşkilat mensupları ile kişisel tanışıklığının bulunmasının yararlı olduğu kanaati yaygındır. Bu kanaat, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapıldığı düşüncesine sebep olmaktadır. Her iki durum da bir partinin halkla ilişkileri açısından yanlıştır ve seçmen sadakatini zayıflatmaktadır. Bu sakıncaları ortadan kaldırmak amacıyla parti ve mensuplarıyla doğrudan bir ilişkisi olmasa da bütün vatandaşların her istedikleri zaman partiye ve hükümete yönelik dilek, şikayet, talep veya önerilerini iletebilecekleri bir kanal olarak AKİM kurulmuştur" ifadelerini kullandı.

Hatay'da bulunan AKİM ekibinin hastanede yatan hastaları, yeni çocuk sahibi olan aileleri, üyeleri doğum günlerinde arayarak onlara iyi ve kötü günlerinde yanlarında olduklarını hissettirmeye çalıştıklarını kaydeden Atıç, kurulduğu 1 Ocak'tan bu yana AKİM ekibine 10 bin 234 üyenin ulaştığına vurgu yaptı.

Öte yandan Atıç, kendisinin ve AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısı için Hatay'a gelen AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Ömer Ünal, AK Parti Bölge Koordinatörü Sıtkı Güvenç ve Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'den oluşan bir ekibin, Hatay'da hizmet veren AKİM'i ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındığını da aktardı.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

TALİP:

BEN GEÇEN HAFTA GÖNDERDİM HALA CEVAP GELMEDİ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title