Haberler

Akıllı Şebeke Ve Şehir Uygulamaları Görücüye Çıkıyor

Güncelleme:

En zengin kaynaklara sahip ülkeler için bile "enerji verimliliği ve çevresel etki uyumu" ana gündemi oluştururken "Bağımsız Enerji, Güçlü Türkiye" hedefine kitlenen Türkiye, uluslararası bir zirveye hazırlanıyor.

Dünya Enerji Birliği (IEEE-PES) tarafından desteklenen enerji alanında ülkedeki tek organizasyon olma özelliğine sahip 5.Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2017), İtalya'nın ülke partnerliğinde 19 – 21 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açacak. 30 farklı ülkeden heyetlerin katılacağı zirvede insan odaklı akıllı şebeke ve akıllı şehir uygulamaları sergilenecek.

Elektrik iletimi ve dağıtımında klasik şebeke sisteminden "Akıllı Şebeke" sistemine geçiş için önümüzdeki 5 yıllık süreçte 30 milyar TL'lik bütçe planlayan, aynı zamanda Gaziantep, Karaman ve Konya'yı pilot kentler seçerek yakın gelecekte insan odaklı "Akıllı Şehir"ler yaratmayı hedefleyen Türkiye için ICSG İstanbul 2017 büyük önem taşıyor.

Bu doğrultuda başta T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın himayelerinde organize edilen ICSG İstanbul 2017'de siz değerli basın mensubu dostlarımızı görmekten mutluluk duyarız.

ÖNEMLİ KATILIMCILAR

Akıllı şebekeler ve akıllı şehirler konularını tüm boyutları ile uluslararası düzeyde gündeme taşıyan ICSG İstanbul 2017, ulusal ve uluslararası düzeyde çok önemli isimlere ev sahipliği yapacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr.Kadir Topbaş, ELDER Başkanı ve IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen ve AKSA Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan zirveye Türkiye'den katılacak önemli isimlerin başında geliyor. Dünya Enerji Birliği Enerji Kurulu Başkanı Dr. Shay Bahramirad, Dünya Enerji Birliği Başkanı Prof. Dr. Saifur Rahman, Global Akıllı Şebekeler Federasyonu Başkanı Reji Kumar Pillai, İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo, İsrail Enerji Vakfı (ISEA) Başkanı Amos Lasker ve ABD Illinois Teknoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Mohammad Sahahidehpour uluslararası katılımcılar arasında yer alıyor.

Katılımcı Firmaların Standlarında;

AB'den 5 Milyon Euro yatırım desteği alan Eskişehir Tepebaşı "Akıllı Şehir" projesi,
'Engelsiz Şehir' kapsamında görme engellilerin belediye otobüsü kullanımını sağlayan "Hayal Ortağım Uygulaması"
Enerji kaybını yüzde 60 oranında engelleyen "Akıllı Şehir Aydınlatma Sistemi",
Rüzgar ve güneş enerjisiyle çalışan hibrid aydınlatma sistemleri,
Tüketim, üretim, kaçak elektrik kullanımı ve arızaları gösteren "Akıllı Şebeke" uygulamaları,
Akıllı elektrik, su ve doğalgaz sayaçları,

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Karaman Türkiye İtalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title