Haberler

Akıllı Kavşaklar Trafiği Düzenleyecek

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yapımı devam eden Maliye Kavşağındaki battı çıktı çalışmalarını inceledi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yapımı devam eden Maliye Kavşağındaki battı çıktı çalışmalarını inceledi.

Başkan Çoban, çalışmaların 1 Temmuz tarihinde başladığını hatırlatarak, hızla devam ettiğini belirtti.

Kavşağın ekim ayı sonunda açılacağını daha önce açıklamalarına rağmen kendilerinden kaynaklanmayan aksaklığa bağlı olarak geciktiğini söyleyen Çoban, "TEDAŞ'ın çalışmaların olduğu yerde daha önce yapmayacağını bildirdiği trafo değişikliği oldu. TEDAŞ'ın yapım işini verdiği trafo değişikliği ve kabloların yer altına alınması içi, yüklenici firmanın işi geciktirmesinden dolayı bazı çalışmalarımızı yapamadık. Ama yine çalışmaları 15 gün içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Kavşak çalışmalarının yüzde 98'i bitmiş durumdadır." şeklinde konuştu.

- "Kavşaklar akıllı olacak"

Kent merkezindeki 20 kavşakta akıllı kavşak sistemine geçiş için çalışma yapıldığını da dile getiren Çoban, şunları kaydetti:

"Kavşaklarda araç ve yaya yoğunluğuna göre ışıkların sürelerinin belirleneceği bir sisteme geçeceğiz. Özellikle Maliye Kavşağı'nda sabah saatlerinde doğudan gelen akım, akşam saatlerinde ise batıdan gelen akımda ciddi bir yoğunlaşma oluyor. Bu yoğunlaşmayı mevcut trafik ışıkları sistemi ile çözmemiz mümkün değildi. O yüzden akıllı kavşak sistemine geçeceğiz. Yani trafik ışıkları araç yoğunluğuna veya yoğunluğuna göre süreleri otomatik olarak belirlenecek. BU çalışmalardan sonra 20'ye yakın kavşakta akıllı kavşak çalışması tamamlanacak. Burada da gerekli altyapı çalışmaları yapıldı."

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Çoban Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title