Haberler

Akıl Hastaneleri Kamerayla Gözetlenecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde Yaşanan Dayak ve Uyuşturucu Skandalı ile Gündeme Gelen Akıl Hastanelerindeki Kötü Muameleyi, Kamera Sistemi Kurarak Denetim Altına Alacaklarını Bildirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde yaşanan dayak ve uyuşturucu skandalı ile gündeme gelen akıl hastanelerindeki kötü muameleyi, kamera sistemi kurarak denetim altına alacaklarını bildirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Güler'in, bir televizyon programında gözler önüne serilen Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki dayak ve uyuşturucu skandalına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Sözkonusu hastanede dayak ve uyuşturucu skandalının ortaya çıkmasının hemen ardından gerekli incelemenin başlatıldığını ve kısa sürede sonuçlandırıldığını belirten Bakan Akdağ, inceleme sonunda kusurlu bulunan hastane başhekimi, hastane müdürü ve başhemşire hakkında gerekli disiplin cezalarının verildiğini ve bulundukları görevden alınarak başka bir kuruma atandıklarını söyledi. Akdağ, hastane eski başhekimi hakkında da gerekli disiplin cezasının verildiğini bildirdi.

HASTANEDE ESRAR SATIŞI DÜZMECE

Bakan Akdağ, hastanedeki uyuşturucu skandalı konusunda ise "haberde geçen esrar satışının düzmece olduğu ve haberi yapan ekipteki kameraman tarafından görüntüleri çeken hasta aracılığıyla hastaneye sokulduğu Cumhuriyet Savcısı'nın soruşturma raporunda belirtilmiştir" açıklamasında bulundu.

AKIL HASTANELERİ KAMERALARLA DENETLENECEK

Bakan Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında ruh sağlığı ve hastalıkları ile ilgili olarak sürdürülen çalışmaların ivedilikle sonuçlandırılacağını,bu hastanelerin fiziki yapılanan iyileştirilmesi için ve rehabilite edici hizmetlere öncelik tanınması için gerekli tedbirlerin de alındığını söyledi. Akdağ, ruh ve sinir hastanelerinin il sağlık müdürlükleri ve Teftiş Kurulu başkanlığınca düzenli olarak denetlendiğine işaret ederek,"bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması için hastalara karşı olabilecek kötü muamelelerin idareciler tarafından tespitini sağlamak açısından hastaların mahremiyetini de koruyacak şekilde tüm tedavi birimlerinin kamera sistemi ile görüntülenmesi ve görüntülerin kaydedilerek arşivde saklanması için gerekli tedbirler alınmaktadır" diye konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title