Haberler

Akif Beki'den Başbakan'ın Şoför ve Korumalarına Destek

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hastaneye Götürülüşü Sırasında Makam Aracının Kapısının Kilitlenmesi Olayı ile İlgili Ön Çalışma Yapıldığını Söyledi.

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, hastaneye götürülüşü sırasında makam aracının kapısının kilitlenmesi olayı ile ilgili ön çalışma yapıldığını söyledi.

Beki, Başbakan Erdoğan`ın evinin önünde Başbakan`ın sağlık durumu ve dün yaşanan olaylara ilişkin gazetecilere bilgi verdi.

-ŞOFÖRÜ-

Makam aracının kapısının kilitlenmesi olayına dair ön çalışma başlatıldığını kaydeden Beki, ¨Gerekli görüldüğü halde de bu bir incelemeye dönüştürülecektir.¨ dedi. Başbakan`ın makam şoförü ve korumasına ilişkin basında yer alan iddialara ilişkin bir soru üzerine Beki, şunları kaydetti:¨Bugün gazetelerde maalesef çok sayıda yanlış, asılsız, mesnetsiz bilgi ve ayrıntı yer alıyor. Birçok gazetede bunlara rastlamak mümkün. Bunlardan bir tanesi dün makam aracında görevli olan şoför Harun Kandemir ile ilgili. Harun Kandemir, sayın Başbakanımız ile herhangi bir akrabalık ilişkisine sahip değildir. Bu tümüyle yalandır. 6 yıldır Sayın Başbakanımızın makam şoförlüğünü yapmaktadır. Alanında da yetkin ve eğitimli bir arkadaşımızdır. İleri sürüş teknikleri eğitimi görmüştür. Aynı zamanda zırhlı araç kullanma sertifikasına da sahiptir. Bunun dışında gazetelere yansıyan bütün ayrıntılar asılsız, mesnetsiz

ve yalandır. Akrabalık ilişkisi söz konusu değildir. Bunun nereden, nasıl çıkarıldığını da anlamış değiliz.¨

-ŞOFÖRÜ BAŞARILI-

Erdoğan`ın, aracındayken rahatsızlık hissetmesini takip edildiğini, çok kısa bir zaman aralığı içerisinde büyük bir süratle ve başarıyla aracın hastaneye intikal ettirildiğini kaydeden Beki, bunun da aracı kullanan şoförün işine ne kadar sahip ne kadar yetkin ve becerikli olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

-KÜÇÜK BİR YANLIŞLIK-

Akif Beki, Başbakan Erdoğan`ın makam aracının özel güvenlik sistemlerine sahip bir araç olduğuna dikkati çekerek, ¨Küçük bir yanlışlık aracın güvenlik sistemlerinin kilitlenmesine neden olmaktadır. Dünkü hadisede bir yanlışlık var mıdır, onun için çalışmanın sonucunu beklemek lazım.¨ dedi.

-KORUMA EKİBİ-

Beki, koruma ekibiyle ilgili olarak ise şu açıklamalarda bulundu;¨Başbakanlık Koruma Müdürlüğü bu dönemde kurulmuş bir birim değildir. Bu dönemde Sayın Başbakan`ın yakın koruma ekibinde yer alan arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu da Başbakanlık Koruma Müdürlüğü`nde görevleri çok eskiye giden, çok eskiden beri burada görevli ve birçok Sayın Başbakan`ın da korunmasında görev yapmış, eğitimli ve deneyimli arkadaşlar. Dün, hadisenin neden ve nasıl meydana geldiği konusunda da bir ön çalışma yapılmaktadır. Bu ön çalışmanın sonucuna bağlı olarak da gerek görülürse inceleme başlatılacaktır. Bir eksiklik, bir hata yapılmış mıdır, yapılmışsa nerede, nasıl, kim tarafından yapılmıştır, bununla da ilgili bir ön çalışma yapılmaktadır. Ama, gerekli görüldüğü halde de bu bir incelemeye dönüştürülecektir.¨

Başbakan Erdoğan`ın yakın korumasında görevli olanların tamamının alanlarında eğitimli kişiler olduklarını kaydeden Beki,¨Bu işi yapan arkadaşların da demoralize edilmesi, asılsız iddialarla hedef haline getirilmesini doğru bulmuyoruz¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title