Haberler

Akhisar ve Huzur'da Sathi Kaplama Çalışmaları Sürüyor

Güncelleme:

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, asıl hedeflerinin Huzur Mahallesi'nin uzun süredir beklediği alt yapı çalışmaları olduğunu kaydederek "Şuan BUSKİ ihale aşamasında" dedi.

İnegöl Belediyesi yaz aylarının gelmesiyle birlikte asfalt ve sathi kaplama çalışmalarına hız verdi. Akhisar ve Huzur Mahallelerinde ekipler 2 buçuk kilometreli yolun sathi kaplama çalışmalarına başlarken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş bugün beraberindeki AK Partili yöneticilerle birlikte alanda incelemelerde bulundu.

"DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR İÇİN HEYECANLA ÇALIŞIYORUZ"

İnceleme sonrası çalışmalar hakkında açıklama da yapan Başkan Aktaş, yaz ortamı içerisinde çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydederek " İnegöl'ün daha yaşanabilir bir şehir olması için büyük bir gayret ve heyecan içerisindeyiz. Bugün de Akhisar ve Huzur Mahallelerimizde yaptığımız sathi kaplama çalışmalarını yerinde incelemek için yönetici arkadaşlarımız, muhtarımızla ve mahalle Başkanımızla bir araya geldik" dedi.

İNEGÖL HIZLA BÜYÜYOR

İnegöl'ün hızla büyüdüğüne dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Aktaş, "İnşaat çalışmaları çok hızlı. İnşaatların devam etmesine paralel olarak da çalışmalar oluyor. Yapılaşmanın yoğun olmadığı yerlerde sathi kaplamayla, yapılaşmanın ve alt yapının bittiği yerlerde de sıcak asfalt kaplamalarıyla halletmeye çalışıyoruz. Tabi ki Huzur Mahallesi, şuan ki çalıştığımız bu bölge… Hem alt yapı çalışmaları henüz bitmemiş, hem de imar yapılanması ve daha çok boş arsalarımız var. O yüzden iki buçuk kilometrelik 15 dekarlık alanda sathi kaplama çalışması yapıyoruz. Tabi bu çalışmalarının yanında zemin iyileştirme ve asfalt çalışmalarını da kendi ekibimizle gerçekleştiriyoruz. Düzgün sathi elde etmek için de serilen PMT malzemesini yine kendi işçilerimiz ve kendi personelimiz tarafından yapmaktayız. Yaklaşık olarak 200.000 TL'de bu iki buçuk kilometrelik alanla alakalı bir maliyet söz konusu" diye konuştu.

HEDEF ALT YAPI

Bu çalışmayla asıl hedeflerinin Huzur Mahallesi'nin uzun süredir beklediği alt yapı çalışmaları olduğunu kaydeden Aktaş, "Huzur Mahallesinde alt yapı çalışmalarına gireceğiz. Şuan BUSKİ ihale aşamasında ve akabinde ihalenin sonuçlandırılmasına paralel olarak da alt yapı çalışmaları başlayacak. Huzur Mahallesinde nüfus 3 bin iken planlanmış bir alt yapı var. Nüfus şuanda 15 binlere çıkmış ve takdir edersiniz ki bu altyapıyı karşılamıyor. İnşallah bu alt yapı çalışmalarının bitmesine paralel olarak 2018'de toparlamaya başlayacağız. Kış aylarına doğru asfalt kaplamasıyla da mahallemizi pırıl pırıl yapmış olacağız. Ben inanıyorum ki o zaman yapılanma daha seri ve planlı bir şekilde olacaktır. Çünkü daha tercih edilebilir olacaktır. Bizim beklentimiz, mahalle sakinlerimize de özellikle hayvan barınakları ve hayvan bakımlarıyla alakalı olarak gerekli bilgilendirmeleri yapmıştık ve bunları ciddi şekilde azaltmıştık. Daha dikkatli, daha özenli olmaları, kötü işgallerin önlenmesi, kaçak yapıların ortadan kaldırılmasıyla alakalı daha dikkatli olunacaktır. Tabi şuan ki hedefimiz söylediğim gibi bu alt yapı çalışmasına paralel olarak hayata geçirmek. Özellikle burası lokal olarak müstakil bir mahalle olduğu için, İnegöl gibi daha seri bir şekilde yapılıp bitirilmiş olacak. Buraya dahil çalışmalarımız; okul, yeşil alan, spor tesisi vs. yapılmaya devam edilecek. Daha önce yapılmış çalışmalar var, yapılacak çalışmalar var. Ama alt yapı çalışmasının burası için olmazsa olmaz olduğunu biliyoruz. En kısa zamanda başlatacağımızı belirtmek istiyorum" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Akhisar İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title