Haberler

Akhisar'da Başı Boş Köpekler Kısırlaştırılıyor

Manisa'nın Akhisar İlçesinde Özellikle Yaz Aylarında Halkı Tedirgin Eden Başı Boş Sokak Köpekleri Belediye Veterinerlik Hizmetleri Yetkilileri Tarafından Kısırlaştırıllıyor.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde özellikle yaz aylarında halkı tedirgin eden başı boş sokak köpekleri belediye veterinerlik hizmetleri yetkilileri tarafından kısırlaştırıllıyor.

Sayıları son aylarda artan sokak köpeklerine karşı halk sağlığını korumak amacıyla bazı tedbirler alan Akhisar Belediyesi, hayvanbarınağında bulunan köpekleri kısırlaştırma çalışmalarına başladı. İşlemi yapan Veteriner Cihan Dalgıç, başı boş hayvanları önce kısırlaştırdıklarını, daha sonra paraziter ilaçlama ile kuduz aşısı yaparak, bulundukları ortama saldıklarını söyledi. Bu arada aşılanan köpeklere kırmızı tasma takıldığı belirtildi.

Bugüne kadar ilçede 350 adet hayvanı kısırlaştırıldığını belirten Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı "İlçede çevre yerleşim yerlerinden getirilip, bırakılan kedi ve köpekler vatandaşlarımızın haklı olarak tepkisine yol açıyordu. Başı boş hayvanlar için bütçe ve imkanlarımız dahilinde iyi bir barınak yaptık. Sokaktan toplanan hayvanları hapsetmek yerine kısırlaştırıp doğal ortamına bırakıyoruz. Periyodik zamanlarda bu uygulamalara devam edeceğiz" dedi.

(BG-ÖA) 16.06.2008 15:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title