Haberler

Akhisar Belediyesi'nden Modern Fidanlık ve Sera...

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce, Hüsnü Kahraman Kültür Park Alanı İçinde Oluşturulması Planlanan Modern Fidanlık V E Seranın Nisan Ayı İçerisinde Hizmete Gireceği Belirtildi.

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce, Hüsnü Kahraman Kültür Park alanı içinde oluşturulması planlanan modern fidanlık v e seranın Nisan ayı içerisinde hizmete gireceği belirtildi.

Modern sulama sisteminin bulunacağı fidanlığın, 530 metrekare sera bölümü, bin 750 metrekare fidan üretimi ve 2 bin 100 metrekare beton yastık sahası olmak üzere toplam 4 bin 380 metre kare alanda kurulacağı bildirildi. Akhisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Seval Yumukoğlu, "Şu an Seydiahmet Mahallesi su kuyuları içerisinde bulunan fidanlık etap etap yeni alana taşınacak. Fidanlık bünyesinde ağaç, çalı, süs bitkileri türleri de yetiştirilmektedir" dedi.

Seydiahmet Mahallesi su kuyuları içerisinde bulunan fidanlıkta geniş çaplı bir üretim yapamadıklarını belirten Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Çevre düzenlemeleri ile ilgili çalışmalarımız hızlandı ve çoğaldı, bu nedenle seralarımızı da genişletme kararı aldık. Üretimi genişleterek, daha fazla alanda çevre düzenlemesi yapabileceğimiz bir konumu oluşturmaya çalışıyoruz. Hüsnü Kahraman Kültür Park alanı içinde oluşturulması planlanan fidanlık, çevre düzenlemesi ile ilgili alt yapı ihtiyacımızı karşılayacağı gibi kentimizin görselliğini de destekleyecektir" diye konuştu.

(KŞ-ÖA-YK)

18.01.2007 16:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title