Haberler

Akfen Holding Başkanı Hamdi Akın: "Para Kıymete Binecek"

Akfen Holding ve TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, paranın zor bulunduğu, kıymetli olduğu döneme girildiğini savunarak, "Milyar dolarları görmek artık kolay olmayacak."

Akfen Holding ve TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, paranın zor bulunduğu, kıymetli olduğu döneme girildiğini savunarak, "Milyar dolarları görmek artık kolay olmayacak. Bundan sonraki yarış öz kaynağı olan firmalar arasında gerçekleşecektir" dedi.

İSTANBUL düzenlediği "Duayenlerle Sohbetler" konferansında konuşan Hamdi Akın, havaalanlarından, deniz yoluna, enerjiden inşaata kadar son yıllarda yıldızı parlayan Akfen Holding'in hedef belirleme, stratejik değerlendirme, yönetim, niş alanları keşfetme ve yeni proje geliştirmeye ilişkin birikimini genç girişimlerle paylaştı.

-"YARIŞ, ÖZKAYNAĞI OLAN FİRMALAR ARASINDA GERÇEKLEŞECEK"-

Hamdi Akın, sermayenin kar topu gibi olduğunu belirterek ne kadar hızlı çevrilirse o kadar büyüyeceğine dikkat çekerek üretilen malın asla elde tutulmaması gerektiğini kaydetti. Hamdi Akın şunları söyledi:

"Bankaların öz kaynağı çok önemsemedikleri dönemde paraya ulaşmak kolaydı, artık değil. Bu özelleştirme idaresinin özelleştirememesinden de anlaşılıyor. Finansman bulmak kolay değil. Farklı iş modellerini denemeliler. Paranın zor bulunduğu kıymetli olduğu döneme giriyoruz. Milyar dolarları görmek artık kolay olmayacak. Bundan sonraki yarış öz kaynağı olan firmalar arasında gerçekleşecektir."

-"ŞİRKETLERLE DUYGUSAL BAĞ KURMAK EN BÜYÜK HATA"-

Akın, şirketlerle duygusal bağ kurmanın büyük bir hata olduğunu savunarak, şirketlerin kime ait olduğunun hiçbir öneminin kalmadığını söyledi. Şirketlerin belli bir büyüklüğe ulaştırdıktan sonra satılması gerektiğini ve buradan gelecek kaynakla yeni şirketlerin kurulması gerektiğini vurgulayan Akın, "Böylece hem eski şirket yeni insanların elinde daha büyük başarılar için çalışır, bunun için istihdamını artırır öte yandan siz yeni kuracağınız şirketlerle farklı insanlara iş alanları açarsınız. Ülkenizin büyümesine ekonominin gelişmesine katkı sunarsınız. Bu nedenle bana İslam'ın 6. şartı ne olmalı diye sorsalar, insanlara iş ve ekmek kapısı açan yeni şirketler kurmak derim. Biz iş adamları olarak işsizliğe çare olmak, ekmeği çoğaltmak zorundayız. Bunu kutsal bir görev olarak görüyorum. Bunun için iş adamının önünü açmak gerekiyor. Şayet bu olmuyorsa suçlu devlettir" diye konuştu.

-"18 OLAN OTEL SAYIMIZI 2014'TE 22'YE ÇIKARACAĞIZ"-

Akın, 18 olan otel sayılarını 2014'e kadar 22'ye çıkarmayı planladıklarını, iş hayatında başarılı olmanın formülünü ilişkilerde gördüğünü ifade etti.Başarının sırrını ilişkiye, dostluğa, tecrübeye ve işe fokus olmaya bağlayan Akın, şöyle devam etti:

"Başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Elimizdekilerle pazara çıktığımızda alıcısını buluyoruz. 1980'li senelerden sonra ticarete girdim. 90'lı yıllara kadar bu işi götürdüm. Zafer Çağlayan, Sinan Aygün ve Rifat Hisarcıklıoğlu ile aynı dönemde Rüzgarlı Sokak'taydık. 1986 senesinde inşaat işine girdim ve başarılı oldum. Ticari iş yapabilmek için kasanın başında oturmak gerekiyor. Kurumsallaşmanın belli dönemden sonra olması gerekir. 1990 senesinden sonra havaalanı işlerine girdik. 1994 senesinde dönüm noktamız, Bursa'da doğalgaz dağıtım işi olmuştur. Bunu başarıyla yaptık."

-"BAŞIMIZA AVRUPA KADAR TAŞ DÜŞEBİLİR"-

Avrupa'daki krize işaret eden Akın, "Avrupa ile gırgır geçiyoruz şu anda ama başımıza Avrupa kadar taş düşebilir. Avrupa'daki şirketlerin durumu o kadar da kötü değil. Daha iyi olacağız ama kendimizi dev aynasında da görmemeliyiz" önerisinde bulundu. Akın, Türkiye'nin potansiyelinin büyük olduğunu belirterek, "Doğu Anadolu'da talep eksikliği bulunuyor. Talepler, devlette yapılıyor. 30 yıldır işadamları sermayeyi ülkeye getirmeye çalışıyor. Yatırım istiyorsanız gelin bir anlatın. Gelin Mardin'i, Diyarbakır'ı, Hakkari'yi tanıtın. Karlılığını anlatın. Ticaret, sanayi odalarına gidin" dedi. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Hamdi Akın İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title