Haberler

Akdeniz Üniversitesi, Temel Düzey Psikolojik Bakım Kursu Düzenledi

Akdeniz Üniversitesinde, Onkoloji Hemşireliği Derneği ve Akdeniz Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Kliniği işbirliği ile "Temel Düzey Psikolojik Bakım Kursu" gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesinde, Onkoloji Hemşireliği Derneği ve Akdeniz Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Kliniği işbirliği ile "Temel Düzey Psikolojik Bakım Kursu" gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm, kurs açılışında yaptığı konuşmada, Onkoloji Hemşireliği Derneği'nin ulusal ve uluslararası platformlarda pek çok bilimsel, akademik ve meslek organizasyonlarının içinde yer aldığını belirtti.

Kursun gerçekleştirilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren Gözüm, kursun "Önce Kendi Oksijen Maskeni Tak" ve "Temel Düzey Psikolojik Bakım" başlıklarıyla iki bölümden oluştuğunu kaydetti. Gözüm, birinci bölümde katılımcıların kendi duygu ve düşüncelerini gözden geçirmelerini ve düşünce ve tepkilerini yönetme becerisini geliştirmelerine yönelik bilgi sağlamayı hedeflediklerini anlattı.

Gözüm, "İkinci bölümde ise bütüncül bakım ve insan gereksinimleri kavramlarının tartışılması, bu bağlamda hasta ve yakınlarının yaşadığı duygu ve düşünceyi tanımlama, hastalık durumuna tepkilerini anlama ve anlamlandırma ile psikolojik alandaki güçlükler ve psikolojik bakım yaklaşımları konularında bilgiler yer almaktadır" dedi.

Akdeniz Üniversitesindeki hasta ve yakınları ile yaşanan psikolojik alandaki güçlükler ve psikolojik bakım yaklaşımları konularında bilgilenme sağlaması amaçlanan kursa Melikşah Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülşen Terakye,  İstanbul Üniversitesi Hastanesi Konsultasyon Liason Psikiyatri alanından Doç. Dr. Nazmiye Kocaman Yıldırım, Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Prevantif Onkoloji Psikososyal Destek Birimi hemşiresi Dr. Songül Kamışlı ve Akdeniz Üniversitesi Antalya Sağlık Yüksekokulu Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Saliha Hallaç eğitimci olarak katıldı.

20 kursiyerin katıldığı kurs sonunda kursiyerlere sertifika verildi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title