Haberler

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne Profesör Ünal Atandı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) rektörlüğüne, vekaleten bu görevi yürüten Prof. Dr. Mustafa Ünal atandı.

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) rektörlüğüne, vekaleten bu görevi yürüten Prof. Dr. Mustafa Ünal atandı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Mustafa Ünal'ı atamışlardır" denildi.

12 Temmuz'da AÜ'de yapılan rektör adayı seçiminde, Prof. Dr. Mustafa Ünal 332 oyla ikinci sırada yer almıştı. Seçimden birinci çıkan Prof. Dr. İbrahim Demir ise 339 oy almıştı.

MUSTAFA ÜNAL KİMDİR?

Mustafa Ünal 1974 yılında Sivas Gürün'de doğdu. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'ni ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni (İngilizce) bitirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini 2002 yılında tamamlayarak göz hastalıkları uzmanı oldu. 2002-2003 yıllarında Florence Nightingale Hastanesi'nde görev yaptı. 2004 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda uzman olarak çalışmaya başladı. 2006 yılında yardımcı doçent, 2007 yılında doçent, 2013 yılında profesör oldu. İspanya Barselona'da Oküler Mikrocerrahi Enstitüsü'nde bir süre Dr JL Güell ile çalıştı. Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış 60 dolayında makalesi ve bilimsel kongrelerde sunulmuş 100'e yakın akademik bildirisi mevcut. Akdeniz Üniversitesi Göz Bankası Müdürlüğü'nü 2007 yılından bu yana yürütüyor. Uzmanlık alanları; keratokonus ve diğer kornea hastalıkları, kornea nakli, fako ile katarakt cerrahisi, kuru göz ve oküler yüzey hastalıkları. Ünal evli ve iki çocuk sahibi olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Akdeniz Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Ünal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title