Haberler

Akdeniz Üniversitesi Gündoğmuş Meslek Yüksekokulu Temeli Törenle Atıldı

Akdeniz Üniversitesi Gündoğmuş Meslek Yüksekokulu temeli Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı törenle atıldı.

Akdeniz Üniversitesi Gündoğmuş Meslek Yüksekokulu temeli Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı törenle atıldı.

Temel atma törenine Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gündoğmuş Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer, Belediye Başkanı Mehmet Özeren ile davetliler katıldı.

Meslek Yüksek Okulunun ilk eteapta Ormancılık ve Arıcılık olarak iki bölüm şeklinde açılmasının planlandığını belirten Kaymakam Ahmet Ziya Filizer, ikinci etapta ise "Orman Mühendisliği Fakültesi" nin açılmasının planladığını belirtti. Belediye Başkanı Mehmet Özeren'de yaptığı konuşmada, ilçenin hizmete çok ihtiyacının olduğunu belirterek, Antalya ilçeleri arasında yüksek tahsil yapma oranı açısından dördüncü sırada bir ilçe olmalarına karşın, bugüne kadar ilçede yüksek öğretim okulunun bulunmamasının esiklik olduğunu belirtti. Temeli atılan okulun bu alandaki açığı kapatacağını ve ilçeye ekonomik ve sosyal bir hareketlilik katacağını vurgulayan Özeren, ilçedeki ulaşım sorunun çözülmesi için devletten destek beklediklerini kaydetti.

AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'da ilçeye yapılan yatırımları yakından takip ettiğini söyledi. İlçenin hizmete ihtiyacı olduğunu gördüklerini ve bu alanda yaptıkları çalışmaları anlatan Çavuşoğlu,

"Daha burası için yapılacak çok hizmet var" dedi. Çavuşoğlu, yapılmakta olan Gündoğmuş Antalya karayolunun tamamlanmak üzere olduğunu buna ilave olarak Alanya Güzelbağ arasının ihalesinin yapılarak yol yapımına başladığını belirtti. Çavuşoğlu ayrıca, Güzelbağ Gündoğmuş arası karayolunun en kısa zamanda projesinin yapılarak yapımına başlanacağını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Akdeniz Üniversitesi Gündoğmuş Meslek Yüksekokulu temeli törenle atıldı.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title