Haberler

Akdeniz'in Suyu Davul Zurnayla Ege'ye Boşaltıldı

on üçüncü kez davul zurna eşliğinde Datça'dan Ege Denizi'ne boşaltıldı.

Akdeniz'den testilere doldurulan su,

on üçüncü kez davul zurna eşliğinde Datça'dan Ege Denizi'ne boşaltıldı.

Bundan 13 yıl önce çevreci birkaç kişinin bir karikatürden esinlenerek başlattıkları Akdeniz'in suyunu Ege Denizi'ne boşaltma etkinliği bu yıl on üçüncü kez tekrarlandı. Sabah saat 10.00'da Datça Cumhuriyet Meydanı altından üç adet testiye doldurulan Akdeniz suyu, davul zurnalar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşün ardından saat 13.00'de Gökova Körfezi karşısında bulunan Gereme Koyu'nda Ege'nin suyuna boşaltıldı.

13. kez tekrarlanan etkinlikte konuşan Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, "Akdeniz'den alınan suyun barış suyu olmasını temenni ediyorum. 13 yıl önce başlanan bu etkinliğin genişleyerek daha uzun yıllar devam edeceğine inanıyorum. Bu projeyi başlatan ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bu yıl katılımın geçen yıla oranla az olduğu yürüyüş toplam 13 kilometre sürdü. Havanın sıcak olması yürüyüşe katılımın az olmasına neden oldu. Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan ve İl Genel Meclisi üyesi Gürsel Uçar, yürüyüşü tamamlayan grup arasında yer aldı.

Gereme Koyu'nda hazırlanan piknik alanı sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başlarken; yürüyüş bittikten sonra kalabalık daha da arttı. Etkinliğin Hıdrellez Bayramına denk gelmesi nedeniyle Gereme Koyu'ndaki kalabalık beklenenden fazla oldu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ege Denizi Akdeniz Datça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title