Haberler

Akdeniz'i Dev Vatozlar Bastı

Güncelleme:

Akdeniz'de balıkçıların ağlarına takılan dev vatozlar görenleri şaşkına çevirdi.

Akdeniz'de balıkçıların ağlarına takılan dev vatozlar görenleri şaşkına çevirdi. 150-200 kilogram ağırlığındaki vatozlar İstanbul'da bir balıkçıda sergilenmeye başlandı.

GÜÇLÜKLE TEKNEYE ÇIKARILDI

Yaklaşık 150-200 kilogram ağırlığındaki 14 vatoz, balıkçılar tarafından güçlükle tekneye çıkarıldı. Daha sonra Vatozları İstanbul'daki Balıkçı Kenan Beylikdüzü'nde sergilemeye başladı. Denizlerin Batman'i olarak bilinen vatozlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar, görüntüsü ile Batman'e benzeyen vatozların fotoğraflarını çekti.

İki gün boyunca vatandaşların ziyareti için restoranın girişinde sergilenecek olan vatozlar için ziyaretlerin ardından mumyalama çalışmaları başlayacak. Akdeniz'in batmanleri sonraki nesiller için bir çok balık türü ve ürününün olduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nde korunacak.

14 TANESİ MÜZEYE GÖNDERİLDİ

Devasa balıkları vatandaşlarla buluşturduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden ve herkesi balıkları görmeye davet eden Balıkçı Kenan Balcı, "Akdeniz'de yakalandı, 14 tanesini Türkiye Deniz canlıları Müzesi'nde ölümsüzleşsin diye müzeye gönderdiler. 45 senedir balıkçıyım böyle bir şey görmedim. Batman diye de anılıyor, şu anda biz batman'i yakaladık. Herkesin gelip görebilmesi için. Vatozun vatozu devin devi, yarasa vatoz balığı görülmemiş bir şey. Aileler, öğretmenler, öğrencilerimizi, gençlerimizi, getirip bunu görmelerini istiyorum. 100 sene sonraki insanlarımız bunları görüp dokunabilsin, gerçekten çok şaşırtıcı." şeklinde konuştu.

Balık yemek için gelen ve balıkları gördüğüne çok şaşırdığını ifade eden Aylin Türkol, "Eski Foçalıyım orada görmüştüm. İlk defa İstanbul'a geldim, hiç yabancılık çekmedim balıklar sayesinde. Değişik oluyor her zaman görülebilen bir balık değil." dedi.

"İLK KEZ GÖRÜYORUM, ŞOKTAYIM"

Vatoz balıklarını görmenin ilginç olduğunu belirten Meral Gülşen, "İlk kez görüyorum, şoktayım. İsmini duymuştum vatoz balığının görmek buraya kısmet oldu. Şuan anlamaya çalışıyorum. Beylikdüzü için heyecanlıyım, ilçe için güzel bir şey olur herhalde." diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü İstanbul Akdeniz Batman Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title