Haberler

Akdeniz'de Göçmenlere Mezar Olan Teknenin Enkazı Çıkarıldı

Akdeniz'de geçen yıl alabora olan ve 700'den fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin edilen facianın yaşandığı göçmen teknesinin enkazı, İtalyan donanması tarafından çıkarıldı.

Akdeniz'de geçen yıl alabora olan ve 700'den fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin edilen facianın yaşandığı göçmen teknesinin enkazı, İtalyan donanması tarafından çıkarıldı.

Afrika'dan Avrupa'ya kaçışta en çok kullanılan "umuda kaçış" güzergahı olan ve Libya ile İtalya arasında kalan "Sicilya Kanalı" olarak anılan bölgede 18 Nisan 2015'te batan göçmen teknesinin çıkarılmasına yönelik çalışmalar tamamlandı.

İtalyan donanmasının bir senedir yürüttüğü çalışmalar sonucu, 20 metre genişliğindeki ve 30 metre uzunluğundaki mavna çıkartıldı.

İtalya'nın güney ucundaki Lampedusa adasının 200 kilometre güneyinde batan teknenin enkazı, Augusta limanına götürülecek ve burada itfaiye ekiplerinin desteğiyle sığınmacıların cesetleri çıkarılacak.

Akdeniz'de yaşanan en büyük trajedilerinden olan facia, 17 Nisan 2015 gecesi Portekiz bandıralı bir yük gemisinin, göçmen teknesine yardım etmek için yanaştığı sırada yaşanmıştı. Yük gemisini gören göçmenlerin hayatta kalabilme umudu ve heyecanıyla aynı bölüme akın etmesi üzerine dengesi bozulan tekne sulara gömülmüş, 700'ün üzerinde sığınmacı yaşamını yitirmiş, sadece 28 kişi sağ kurtulmuştu.

Olay, göçmenlerin ulaşmak istediği Avrupa'yı sarsmış, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, "Her ne pahasına olursa olsun Avrupa'ya ibret olması açısından bu enkazı çıkaracakları" sözünü vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Afrika İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title