Haberler

Akdeniz Bölgesi Kırsal Alanda Kadın Çalıştayı

Gaziantep'te düzenlenen Akdeniz Bölgesi Kırsal Alanda Kadın Çalıştayı'nda Antalya'yı temsil eden Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, "Çalıştay, hem kendimize bir vizyon belirleme, hem de tarımda önemli katkıları bulunan kadınlarımızın refah düzeylerini artırma adına çok verimli geçmiştir" dedi.

Süleyman Kayhan, düzenlediği basın toplantısında, 12-14 Ekim tarihlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın Gaziantep'te ortaklaşa düzenledikleri Akdeniz Bölgesi Kırsal Alanda Kadın Çalıştayı'na, Antalya bölgesi ziraat odaları adına Kumluca Ziraat Odası'nın katıldığını söyledi.

Kayhan, kırsal alanda tarım faaliyeti yürüten kadınların çalışma koşulları ve yaşadıkları sorunların tartışılarak rapor haline getirildiği çalıştayda, kadınların tarımsal alanda yürüttükleri her türlü çalışmanın desteklenmesi kararının çıktığını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, kadın çiftçiler tarafından kurulmuş ve kurulacak olan her türlü kooperatif, sivil toplum örgütü ve kadınlar tarafından hazırlanacak projelerin destekleneceğini bildirdiğini ifade eden Kayhan, şöyle konuştu:

"Antalya bölgesi ziraat odaları adına katıldığımız çalıştay, hem kendimize bir vizyon belirleme, hem de tarımda önemli katkıları bulunan kadınlarımızın refah düzeylerini artırma adına çok verimli geçmiştir. Çalıştaydan, bundan sonraki süreçte önemli çalışmalar yapma planlarıyla döndük. Bu konuda diğer odalara da yapacağımız örnek projelerle öncülük etmek istiyoruz. Tarım sektörünü katkılarıyla ayakta tutan kadınlarımızın etkinliklerini daha da artırmak için mücadele edeceğiz."

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title