Haberler

Akdeniz Belediyesi, geleceğin şampiyon raketlerini yetiştiriyor

Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü, ücretsiz sunduğu tenis kursları ile binlerce çocuk, genç ve yetişkini tenis sporu ile tanıştırdı. Ücretsiz kurslara katılan birçok sporcu, bugüne kadar yerel ve ulusal ölçekte dereceler kazandı.

Akdeniz'de, yılın 12 ayı kesintisiz şekilde çocuklara, profesyonel tenis eğitmeni tarafından verilen tenis kursu ile geleceğin raketleri yetiştiriliyor. Akdeniz Belediyesince yapılan yenileme çalışmalarının ardından Masal Kahramanları diyarına dönüşen Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı içinde yer alan tenis kortunda, bugün itibariyle 6-18 yaş aralığında 80 sporcunun katılımıyla ücretsiz tenis eğitimi devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi sayesinde tenisle tanışan sporcular, elde ettikleri başarılarla göz dolduruyor. Profesyonel Tenis Eğitmeni Cevdet Özdemirtaş'ın verdiği eğitimle yetişip başarılı olan sporcular, yerel ve ulusal turnuvalara katılabilecek düzeye gelebiliyor. Akdenizli tenisçiler, Mersin'de son yıllarda resmi ve ulusal bayramlarda düzenlenen çeşitli turnuvalarda, toplam 9 birincilik, 8 ikincilik ve 4 üçüncülük ödülü elde ettiler. Akdeniz'de yetişen 3 sporcu da üniversitelerin tenis akademisi sınavını kazanıp tenis antrenörlüğü bölümüne girmeye hak kazandı.

"Çocuklarımız sokaklarda değil, spor sahalarında olmalı"

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, spor kursları ile ilgili yaptığı açıklamada, spora ve sporcuya gereken desteği her koşulda vereceklerinin altını çizdi. Halk arasında 'zengin sporu' olarak bilinen tenisi, toplumun her kesiminden insana ulaştırdıklarına dikkat çeken Başkan Gültak, okulların tatile girdiği bu günlerde, çocuklarını tenis kurslarına kaydettirmeleri için ailelere çağrı yaptı. Gültak, "Geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sokağın risklerinden korumak için üzerimize düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getireceğiz. Zira sporun, eğitim yaşamındaki başarıyı arttırdığı da bilinen bir gerçektir. Bu anlamda çocuklarımız; sokakta, telefon veya tablet başında değil, spor sahalarında olmalıdır" dedi.

"Geleceğin raketlerini Akdeniz'de yetiştiriyoruz"

"Akdeniz'de geleceğin raketlerini yetiştiriyoruz" diyen Gültak, şöyle devam etti: "Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 10 yaş ve +13 yaş turnuvalarında, tenis sporcularımızın elde ettiği dereceler, bu işin ne kadar doğru yapıldığını kanıtlamaktadır. Gerek sporcularımız gerekse de ailelerden aldığımız olumlu geri dönüşler, güzel bir iş yaptığımızın ispatıdır. Bu başarıların elde edilmesini sağlayan çocuklarımızı, gençlerimizi ve onları yetiştiren profesyonel tenis eğitmenimiz Cevdet Özdemirtaş'ı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Tenis Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title