Haberler

Akdamar Kilisesi Açılışa Hazır

Sebahattin Yılmaz/van, (Dha)

Sebahattin YILMAZ/VAN, (DHA)

VAN Gölü'ndeki adayla aynı ismi taşıyan Akdamar Kilise'sinin 29 Mart'ta perşembe günü yapılacak açılış töreni için son hazırlıklar tamamlandı. Açılış nedeniyle Van'a gelecekler için otel rezervasyonları yapıldı ve kentte tüm oteller doldu. Açılışa katılacaklar için Dışişleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Van Valiliği de akredite işlemlerini tamamladı.

Restorasyonu tamamlanan Akdamar Kilisesi'nin açılış töreniyle ilgili son rötuşlar da yapıldı. Tüm dünyanın izleyeceği uluslararası açılış için gelecek olan davetliler akredite edilirken, yurdışı ve yurtiçinden de yaklaşık 200 gazetecinin töreni izlemesi bekleniyor. Van Valisi Özdemir Çakacak, yoğun bir çalışma içinde olduklarını ve her türlü provokasyona karşı tedbirlerin en üst düzeye çıkarıldığını söyledi.

Akdamar Kilisesi'nin açılışı nedeniyle bugünden itibaren hiçbir teknenin göle açılmasına izin verilmiyor. Güvenlik gerekçesiyle adaya gidişler de yasaklandı. Tören günü Hoşap, Akdamar-1 ve 2 Nisan adlı şehir hatları vapurlarıyla konuklar adaya taşınacak. Bu sırada gerek karada. gerekse gölde sıkı güvenlik önlemleri alanacak.

OTELLERDE YER KALMADI

Akdamar Kilisesi'nin açılışı nedeniyle Van'a gelecek konuklar için otellerde gerekli düzenlemeler yapıldı. Konukların en iyi şekilde ağırlanması için yıldızlı otellerde temizlik ve hizmet konusunda da önlemler alındı.

Van'da bulunan turistik otellerin hemen hemen hepsinin dolu olduğu belirtildi. Akdamar Kilisesi'nin açılışı için gelecek yerli ve yabancı konuklar gün önceden otellerde kalkaya başlayacak.

ÇOK SAYIDA ERMENİ KATILACAK

Dünyanın değişik yerlerindeki Ermeni cemaati temsilcileri ile Diyanet İşleri Başkanı'nın ve azınlık cemaatlerinin dini liderlerinin de açılış törenine katılması bekleniyor. Bu arada Ermenistan heyeti, Türkiye-Ermenistan sınırı kapalı olduğu için Gürcistan üzerinden 15 saatlik karayolu yolculuğuyla yarın Van'a ulaşacak. Ermenistan'dan gelecek olanlar geceyi kentte geçirecek.

Kilisenin perşembe günü yapılacak açılışına katılacak başka bir heyet ise saat 08.45'te Ankara'dan uçakla Van Ferit Melen Havalimanı'na gelecek. Burada karşılanan heyet, Akdamar Adası'na vapurla gitmek üzere, otobüslerle daha önceden belirlenen ve güvenliği sağlanan güzergahtan Gevaş İlçesi'ne gidecek, buradan tekneyle adaya geçecek. Açılışta sanatçı Tuluhan Uğurlu konser verecek. Açılış televizyondan canlı olarak yayınlanacak. Akdamar adasını gezecek olan heyet saat 13.00'de adadan ayrılacak.

Öğle yemeğini turistik Merit otelde yiyecek olan heyet, saat 15.30 sıralarında şehir turu attıktan sonra Van kalesi ve eski Van şehrini de gezecek. Heyet saat 18.30'da Ankara'ya dönecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title