Haberler

Akdağmadeni'nde Sarıçam Tabii Gençleştirme Çalışmaları Yüz Güldürüyor

Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan 2014 ve 2015 yılları arası sarıçam tabii gençleştirme çalışmalarında başarı yüzde 90’ı geçti.

Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan 2014 ve 2015 yılları arası sarıçam tabii gençleştirme çalışmalarında başarı yüzde 90'ı geçti.

Çalışmaları yerinde inceleyen, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Rafet Demir, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Halil İbrahim Üstüner, Akdağmadeni Orman işletme Müdürü Tahsin Kumbara ve ilgili personel, daha önce yapılan ormanlarda yapılan tabi gençleştirme alanlarındaki çalışmaları inceledi.

Akdağmadeni Orman İşletme Müdürü Tahsin Kumbara, Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğünde toplam bin 370 hektar sahada sarıçam tabii gençleştirme çalışması yapıldığını belirterek, " Sahalarımızın hepsi de başarı elde edilmiştir. Kayseri Orman Bölge Müdürlüğümüz sarıçam ormanlarında 2014 ve 2015 yılı sonbaharında, arazi hazırlığı, tohumlama kesimleri zamanında yapılmış ve sahalardan zamanında çıkılmıştır. 2015 yılı çimlenmesiyle elde edilen gençliklerde yapılan fidan sayımında başarı oranı yüzde 90'nın üzerindedir. Sahada metrekarede 10'un üzerinde sağlıklı fidan bulunmaktadır. Bu sahalardan 2015 ilkbaharında elde edilen gençliklerin, 2. yıl sürgünleri şimdiden 10 santimetreyi geçmiştir. 2015 yılı sonbaharında tohumlama kesimi yapılan sahalarda da bol miktarda çimlenmelerin olduğu gözlemlenmiştir" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Akdağmadeni Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title