Haberler

Akdağmadeni'nde Arıcılık Kursuna Yoğun İlgi

Akdağmadeni Hak Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan arıcılık kursu yoğun ilgi görüyor.

Akdağmadeni Hak Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan arıcılık kursu yoğun ilgi görüyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı Mustafa Erciyas, yaptığı açıklamada arıcılık kursunun yoğun ilgi gördüğünü ve kursa 52 kişinin müracaat ettiğini söyledi.

80 saat sürecek kurs sonucunda katılımcılara belge verileceğini anlatan Erciyas, alınacak belge ile Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından verilecek arıcılık destekleme hibe başvurularından faydalanılacağını ifade etti.

Kursa gösterilen yoğun ilgi nedeniyle de arıcılık kursunu tekrar açacaklarını belirten Erciyas katılmak isteyenlerin halk eğitim merkezi müdürlüne şahsen veya internet üzerinden müracaat edebileceklerini bildirdi.

Kurs öğreticisi Ziraat Teknikeri Davut Aydın da, kursta kursiyerlere dünyadaki ve Türkiye'de bal arısı ve ırkları, arılarda çalışma düzeni, arı ürünleri, arılarda ilkbahar ve yaz bakımı, arılarda sonbahar bakımı ve arıların kışlatılması, arı hastalık ve zararlılarından korunma, organik arıcılık konularında bilgi verdiklerini söyledi.

Muhabir: Yunus Taştan / Özcan Güney

Yayıncı: İsmail İçer - YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Akdağmadeni Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title