Haberler

Akdağmadeni Mevkii T-9 Tünelinin Işığa Kavuşturulması Töreni" (2)

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Aziz vatandaşlarımız şundan emin olsunlar; ne Cerattepe'de ne Yozgat'ta ne Sivas'ta bu ülkenin çevresine zarar verecek tek bir projeyi hayata geçirmeyiz" dedi.

Yılmaz, Yozgat- Akdağmadeni arasındaki yüksek hızlı tren (YHT) şantiyesinde düzenlenen Akdağmadeni Mevkii T-9 Tünelinin Işığa Kavuşturulması Töreni'nde yaptığı konuşmada, hayırlı ve güzel bir işe şahitlik ettiklerini söyledi.

Ankara'yı Sivas'a, Yozgat'ı Sivas'a bir adım daha yaklaştırdıklarını belirten Yılmaz, "Hızlı tren yolunda en uzun 5 bin 120 metrelik bir tünelin açılışını gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, hızlı trenin gelişinin merak edildiğini ve kendilerine sorulduğunu anlatarak, "Bu projemizde bir gecikme yok aksine taahhüt edilenden 7 ay öndeyiz" diye konuştu.

Terörle mücadelenin de devam ettiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ama o, hayatı durduramayacak, medeniyet yürüyüşümüz de devam ediyor. Biz buradaki tüneli aç kapa da yapabilirdik veya dağları yarıp da geçebilirdik ama bunu yapmadık. Çünkü bunu yararak geçseydik belki birçok ağaca, doğaya, tabiata zarar verirdik. Aziz vatandaşlarımız şundan emin olsunlar; ne Cerattepe'de ne Yozgat'ta ne Sivas'ta bu ülkenin çevresine zarar verecek tek bir projeyi hayata geçirmeyiz. Dolayısıyla bu projeyi kapalı tünelle Sivas ile Yozgat'ı birbirine birleştirdiğiniz için de Sayın Bakanıma (Binali Yıldırım) teşekkür ediyorum."

"Karanlığı aydınlığa çevireceğiz"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bu projenin sadece Sivas ile Yozgat'ı birleştirmeyeceğine işaret ederek, "Esasında Erzincan'ı Erzurum'u, Kars'ı hatta Pekin'e kadar giden güzergahı, Kırıkkale, Ankara, İstanbul inşallah Londra ile birleştirecek projenin kavşak noktasındayız. Bu kavşakların hayırlı, kazasız, belasız geçilmesini temenni ediyorum" dedi.

Yozgat'ta 2 değerli bakan ağırladıklarını dile getiren Bozdağ, şunları söyledi:

"Milli Savunma Bakanımız, gerçekten Türkiyemizin zor dönemeçlerden geçtiği süreçlerde ülkemize büyük hizmetleri başarıyla yaptı, yapıyor. AK Parti iktidarlarının başında yaklaşık yüzde 20 olan savunma sanayisindeki yerlilik oranı, bugün yüzde 60'ları buldu. Göğsümüzü kabarttı ve sadece Türk Silahlı Kuvvetlerinin, güvenlik güçlerimizin ihtiyaçları değil, başka ülkelere ihracat yapan güce ulaştık. Ulaştırma Bakanımızı da ağırlıyoruz. Türkiye 2002'den bu yana gerçekten büyük dönüşümlere, devrimlere reformlara imza attı. Son 13 yıl içerisinde Sayın Bakanımızın yıldırım hızıyla pratiğe döktüğü çalışmalar sonucunda Türkiye'nin bütün illerini yeniden hem de yolları bölünerek, bağlamış olduk. Karayollarının yanında denizyolları, limanlarla ve ürettiğimiz yeni gemilerle daha da güçlenmiş olduk."

Bozdağ, yüksek hızlı tren projeleriyle Türkiye'nin raylarla da birbirine bağlandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hem kara tren ıslah edildi hem yüksek hızlı tren projesi ülkemize kazandırıldı. Hava alanlarıyla Türkiye dünyanın markası haline geldi. Türk Hava Yolları bugün dünyanın yıldızı haline geldiyse bu kadronun, Sayın Bakanımızın liderliği sayesindedir. İnşallah, iletişimde yaşanan devrimi de ülkemizin dört bir yanına yayacak ve Türkiye alt yapısıyla üst yapısıyla daha güçlü bir noktaya gelecektir. Yozgatlılar ve Sivaslılar adına her iki bakanımıza da şükranlarımı sunuyorum. Yüksek hızlı tren Yozgat'ı, Sivas'ı, bütün bölgeyi buluşturacak, ekonomisine büyük güç katacak, gönülleri birleştirecek. Her şeyi daha hızlı, daha güvenli, daha konforlu, daha ucuz hale getirecektir. Dağlar delindi. Yozgat'ta bir tane köprü yapamayan Türkiye'den, dağları delen, Türkiye'nin en uzun hızlı tren hattı tünelini yapan bir Yozgat'a bir Türkiye'ye geldik. Arabasına mazot koyamayan, hatta bırakın yolları, ambulansına mazot koyacak para bulamayan bir Türkiye'den, dağın taşın altını üstüne getiren bir Türkiye'ye geldik. Bugünde bu tünelin şahitliğini yapacağız, bu karanlığı aydınlığa çevireceğiz. Her ne kadar geçmişte bazı kişiler burada densizlik yapmışsa da o densizler Yozgat'ı da temsil etmez, kimseyi de temsil etmez."

Bakanlar, tünelin birleşim noktasını deldi

Konuşmaların ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Milli Savunma Bakan'ı Yılmaz ve Adalet Bakanı Bozdağ'a yüklenici firma yetkilisi tarafından plaket verildi.

Daha sonra bakanlar, tünelin içerisinde bir süre yürüdü. Araçla tünelin birleşim noktasına giden Bakan Yıldırım, kırıcıya binerek tünelin birleşim noktasını deldi. Ardından kırıcıya geçen Bozdağ da tünel girişini deldi. Bakanlar törenin ardından şantiye alanında işçilerle yemek yedi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Ekonomi

Akdağmadeni Yozgat Sivas Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title