Haberler

Akdağ, Tiran'daki Yunus Emre Enstitüsü Ile Tika Ofislerini Ziyaret Etti

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Arnavutluk'taki temaslarının ikinci ve son gününde, başkent Tiran'daki Yunus Emre Enstitüsü ile Türk İşbirliği ve Koordinasyonu Ajansı Başkanlığının (TİKA) ofislerini ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Arnavutluk'taki temaslarının ikinci ve son gününde, başkent Tiran'daki Yunus Emre Enstitüsü ile Türk İşbirliği ve Koordinasyonu Ajansı Başkanlığının (TİKA) ofislerini ziyaret etti.

Tiran Yunus Emre Enstitüsü ziyaretinde Türkçe kurs verilen bir sınıfı da ziyaret eden Akdağ, enstitüsü müdürü Salih Gültekin tarafından çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Akdağ, ardından TİKA ofisine geçerek özellikle sağlık alanında gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi aldı.

Arnavutluk'taki temaslarını AA muhabirine değerlendiren Akdağ, mevkidaşı İlir Beqaj'ın daveti üzerine geldiği ülkede yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, ikili ve heyetlerarası görüşmelerin yanı sıra hastane ve sağlık merkezlerini ziyaret etme imkanı bulduklarını söyledi.

Akdağ, iki ülkenin sağlık alanında yakın işbirliği içinde olduğunu kaydederek, Arnavut mevkidaşı ile birlikte sağlık sisteminin ve işbirliğin geliştirilmesi, ayrıca ihtiyacı olan Arnavutluk vatandaşlarının Türkiye'de sağlık hizmeti alması için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Temasları kapsamında bugün de ülkenin orta kesimindeki Elbasan şehrini ziyaret ettiğini anımsatan Akdağ, "Burada çok büyük misafirperverlik gördük, kendimizi Türkiye'de gibi, Türkiye'nin bir şehrinde gibi hissediyoruz. Bu, 'kalpten kalbe yol' diye ifade ettiğimiz bir husustur." ifadelerini kullandı.

"İlişkiler daha da gelişecek"

Akdağ, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ilişkilerin gelecekte daha da iyi olacağına inandığını vurgulayarak, "Karşılıklı ticaretimiz, alışverişimiz, eğitim çalışmalarımız, turizmimiz, sağlık, sağlık turizmi, sağlık alanında fikir alışverişi yapmak ve sistemleri geliştirmek adına çok keyifli ve faydalı iki gün geçirdik." dedi.

Kendisinden birkaç gün önce Sağlık Bakanlığından bir ekibin Arnavutluk'a geldiğini ve dört gün boyunca burada çalışmalar yaptığını söyleyen Akdağ, çalışmaların sonunda ortaya çıkan raporları da birlikte inceleme imkanı bulduklarını aktardı.

? Akdağ, Arnavutluk'ta birçok alanda destek imkanı bulunduğuna dikkati çekerek, TİKA'nın bu ülkede güzel işleri olduğunu ifade etti.

Bugün Elbasan'da Cuma namazı kıldıkları caminin de TİKA tarafından restore edildiğini belirten Akdağ, "Ben meseleyi sadece TİKA veya başka vasıtalarla yapılan yatırım destekleri gibi görmüyorum. Sistem geliştirmek, ticareti birlikte geliştirmek, karşılıklı alışverişi artırmak işin en önemli tarafı. Bunu da şu anda yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Akdağ ayrıca, kalıcı destekler olmaları açısından özellikle sağlık alanında yapılacak destekleri de çok önemli bulduğunu söyledi.

Arnavutluk'tan FETÖ talebi

Arnavutluk ziyareti kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) meselesinin de gündeme geldiğini ifade eden Akdağ, kurulan Maarif Vakfı'nın eğitim alanında oluşabilecek boşluğu fazlasıyla dolduracağını vurguladı.

FETÖ'nün Arnavutluk'ta hastaneleri bulunduğu bilgisine sahip olduğunu aktaran Akdağ, "O hususta da gerekenin yapılmasını arzu ettiğimizi kendilerine ilettim. Doğrusu, yeter ki bu terör örgütü ile mücadelede Arnavutluk gerekenleri etkin bir biçimde yapsın. Biz sağlık alanında da hiçbir boşluk oluşturmayız. Her türlü desteği veririz." dedi.

Akdağ, FETÖ konusunun dışişleri bakanlıkları ve başbakanlık düzeyinde görüşülmeye devam edeceğini kaydederek, "İnanıyorum ki Arnavutluk bu hususta göstermesi gereken tepkiyi gösterecektir." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Arnavutluk Türkiye Tiran Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title