Haberler

Akdağ: Sağlık Personeli Sayımız Yetersiz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Her Ne Kadar Bazıları Türkiye'de Doktor Sayısı Çok Fazla Dese de Bizim Hala Sağlık Personeli Eksiğimiz Var' Dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Her ne kadar bazıları Türkiye'de doktor sayısı çok fazla dese de bizim hala sağlık personeli eksiğimiz var'' dedi.

Bakan Akdağ, Erzurum'da Polat Renaissance Oteli'nde 3 gündür devam eden Nükleer Tıp Sempozyumu'na katıldı. Akdağ, burada yaptığı konuşmada, özellikle son yıllarda sağlık alanında önemli adımlar atarak 2003'te yüzde 30'larda olan hizmet memnuniyetini yüzde 66'a çıkardıklarını söyledi.

Sağlık alanında yapısal bir dönüşüm sağladıklarını belirten Akdağ, ''7'nci yılın sonunda Türkiye artık kendi sağlık hizmetlerini karşılayan bir ülke konumuna geldi. Fakat hala sağlık personeli yetersiz. Her ne kadar bazıları Türkiye'de doktor sayısı çok fazla dese de bizim hala sağlık personeli eksiğimiz var. Avrupa ortalamasına göre her 100 bin hastaya 330 civarında doktor düşerken, Türkiye'de bu oran Avrupa'dakinin yarısı kadardı. Ama son yıllarda bu açığı kapatmaya çalıştık'' dedi.

Türkiye'de özellikle kanser alanında önemli mesafeler kat edildiğini aktaran Bakan Akdağ, ''81 ilde ücretsiz kanser taraması yapıyoruz. Özellikle meme ve kolon kanserlerinin tanı ve tedavisi için Avrupa standartlarına uygun kanser tedavisi yapan merkezler kurduk'' diye konuştu.

Sigara alanında da büyük başarılar sağlandığını vurgulayan Akdağ, Türkiye'nin kapalı ortamlarda sigaraya gösterdiği tutumla Dünya Sağlık Örgütü üyesi ülkelerde 6. sırada yer aldığını kaydetti.

Türkiye'de önceki yıllarda kişi başına düşen cihaz sayısının da az olduğunu açıklayan Akdağ, şöyle devam etti:

''Türkiye'de kişi başına düşen cihaz sayısı yetersiz dedik, yine tepki aldık. Hatta 'İstanbul'daki MR cihazı kadar Londra'da cihaz yokmuş' dedikoduları ortalıkta dolaştı. Biz her şeye rağmen cihaz eksiğimizi de önemli ölçüde karşıladık. Yüksek teknoloji, yüksek maliyet anlamına gelmez. Biz ülke olarak teknolojiyi en iyi kullanan ülkelerden biriyiz.''

Kaynak: AA / Sağlık

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title