Haberler

Ladik Akdağ Gençlik, Eğitim ve Sporcu Kampı kış sporları turizmine katkı sağlayacak

Güncelleme:

Ladik Akdağ Gençlik, Eğitim ve Sporcu Kampı'nın kış sporları turizmi açısından kente önemli bir ivme kazandıracağı belirtildi.

Ladik Akdağ Gençlik, Eğitim ve Sporcu Kampı'nın kış sporları turizmi açısından kente önemli bir ivme kazandıracağı belirtildi.

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Karadeniz'in en modern kayak tesisine sahip Akdağ Kayak Merkezi'nde, Türkiye'nin birçok ilinden sporcuların kamp yapıp, eğitim alabilmesi hedefiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan Gençlik, Eğitim ve Sporcu Kampı'nın hizmet vermeye hazırlandığı belirtildi.

Kampın 40'ı standart yatak odası, 2'si engelli, 3'ü suit olmak üzere toplam 45 oda ve 96 kişi kapasiteli olduğu belirtilen açıklamada, "Binada ayrıca fuaye, 230 kişi kapasiteli konferans salonu, sahne arkası hazırlık odaları, seminer salonları, kafe, spor ve sağlık merkezi, fitness salonu, sauna ve buhar odası, hamam, kayak ve kıyafetlerin değiştirilip kiralandığı kayak odası, teras bağlantılı restoran, kış bahçesi, oyun odası, bilgisayar odası, terzi, çamaşırhane, sığınak ve otopark bulunmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Kovid-19 salgını nedeniyle açılışı henüz gerçekleştirilemeyen tesisin salgının kontrol altına alınmasıyla birlikte hizmete açılacağı vurgulanan açıklamada, şunları kaydedildi:

"Kamp kış sporları turizmi açısından şehrimize önemli bir ivme kazandıracaktır. Yaz aylarında da gençlerin sosyal, kültürel, zihinsel ve bedensel gelişimlerini sağlamak, serbest zamanlarını en uygun şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak, gençlere özgüven duygusu ve planlı yaşam alışkanlığı kazanımı konusunda destek olmak, sporun çeşitli duygularıyla tanışmalarına katkı sağlamak ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmalarda bulunacak tesis, ayrıca gençlerin milli ve manevi değerler ile etik ve insani değerler konusunda farkındalığını arttırmak ve kültürler arası farklılıkların zenginlik olduğu bilincini artırmak amacı ile gençlere hizmet verecektir."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsun Valisi Zülkif Dağlı, tesiste gençlere sanatsal, kültürel ve sportif eğitimlerin de verileceğini ifade ederek, "Gençlerimizin başarılarına, heyecanlarına ve mutluluklarına ev sahipliği yapacak olan kampımızda misafir ettiğimiz gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri ve burada öğrendiklerini hayatları boyunca unutmamaları bizler için en büyük kazanım olacaktır. İnanıyorum ki bu kamplarda eğitim gören gençlerimiz uzun yıllar boyunca ülkemizi her alanda en güçlü şekilde temsil edecektir." değerlendirmesine bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Kayak Merkezi Türkiye Akdağ Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title