Haberler

Akdağ: "Bakanlığımızın Görüşünde Değişiklik Yok"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yabancı Uyruklu Hekimlerin Türkiye'de Çalıştırılması ile İlgili Olarak Görüşlerinde Herhangi Bir Değişiklik Olmadığını Bildirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yabancı uyruklu hekimlerin Türkiye'de çalıştırılması ile ilgili olarak görüşlerinde herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi.

Aksaray'da çeşitli temas ve incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Akdağ, gazetecilerin soruları üzerine, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yabancı doktorlara Türkiye'de çalışma imkanı sağlayan kanunun bazı maddelerini bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye iade etmesini değerlendirdi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde birçok kanunda değişiklik yaptıklarını belirten Akdağ, "Biz ülkemizde hekim açığının halen çok büyük bir sorun olduğunu kamuoyuna özellikle ifade ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın söz konusu iade kararının ardından TBMM Sağlık Komisyonu üyelerinin toplandığını ve ilgili maddelerin tekrar görüşülmesine karar verildiğini dile getiren Akdağ, şunları söyledi:

"Bu kanunda, Sağlıkta Dönüşüm Programı'mızla ilgili pratik olarak çok önemli maddeler vardı. Bunların gecikmesini istemiyoruz. Dolayısıyla kanun iade edilen maddeler dışında yürürlüğe bir an önce girsin istiyoruz. Bu sebeple iade edilen maddelerin görüşülmesini, değerlendirilmesini ertelemiş bulunuyoruz."

Hekim sayısının arttırılması ve bu arada yabancı uyruklu hekimlerin de Türkiye'de çalıştırılması ile ilgili bakanlık olarak, görüşlerinde her hangi bir değişiklik olmadığını vurgulayan Sağlık Bakanı Akdağ, şöyle devam etti:

"Önemli sayıdaki hekim eksiği sorunu, Sağlık Bakanlığı'nın veya AK Parti hükümetinin meselesi değildir. Bu, Türkiye'nin meselesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin meselesidir. Eğer şimdi bir tedbir almazsak, 5-10 yıl sonra Türkiye'de bu meseleyi konuşacak herkes, büyük bir sorunla karşılaşacaktır. Onun için bu halkımızın önemli bir meselesidir. Halkımızla birlikte doktorlarımızın önemli bir meselesidir. Doktorlarımızın üzerinde önemli bir yük var. Mutlaka hekim sayısını arttırmamız lazım."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title