Haberler

Akdağ: "Arka Bahçe Tavukçuluğundan Vazgeçilmeli"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Zonguldak'ın Çaycuma İlçesindeki Tavuklarda Kuş Gribine Rastlanmasıyla İlgili Olarak, 'Artık Vatandaşların Arka Bahçe Tavukçuluğundan Vazgeçmeleri Gerekiyor' Dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki tavuklarda kuş gribine rastlanmasıyla ilgili olarak, ''Artık vatandaşların arka bahçe tavukçuluğundan vazgeçmeleri gerekiyor'' dedi.

Bakan Akdağ, kuş gribi konusunda bütün kurumların üzerine düşeni yaptığını, gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, vatandaşların ''şu an için endişe edeceği çok önemli bir durumun'' olmadığını söyledi.

Akdağ, yatarak tedavilerde ilaç ve malzemelerin hastanelerce temini ile ilgili yaşanan sıkıntıların çözülmesi amacıyla Ankara Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen toplantıya gelişinde gazetecilerin Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde tavuklarda kuş gribine rastlanmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Çaycuma'daki vakanın küçük bir bölgede görüldüğünü belirten Akdağ, kuş gribine bir çok ülkede rastlandığını, bu nedenle herkesin dikkat etmesi gereken hususlar bulunduğuna dikkati çekti.

Bu konuda alınabilecek en önemli tedbirin tavuk, kaz ve ördek gibi kanatlı hayvanlarla temas edilmemesi olduğuna işaret eden Akdağ, konuya ilişkin büyük şehirlerde bir sıkıntı olmadığını, arka bahçesinde kanatlı hayvan yetiştirenlerin dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Öncelikle çocukların kanatlı hayvanlara yaklaştırılmaması gerektiğini vurgulayan Akdağ, yetişkinlerin de böyle bir zorunluluk halinde eldiven takmaları, kullandıkları eldivenleri de çocuklardan uzak tutmaları gerektiğini bildirdi.

Ellerin bol suyla yıkanmasının da gerekli olduğunu ifade eden Akdağ, ''Aslında artık vatandaşların arka bahçe tavukçuluğundan vazgeçmeleri gerekiyor. Kuş gribi var oldukça ve kuşlar Türkiye üzerinden göç ettikçe, bu risk her zaman var'' diye konuştu.

Akdağ, ''Bu tedbirler bütün illerde mi alındı'' sorusuna ise ''Bütün kurumlar üzerine düşeni yapıyor. Gerekli tedbirler alınmıştır. Vatandaşlarımızın şu an için endişe edeceği çok önemli bir durum yok'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Prison Break 6. Sezon tanıtımı fake mi? Prison Break 6. Sezonu yayınlanacak mı? Filizlenmiş patates yenir mi? Filizlenmiş patates zararlı mı, yersek ne olur? Filizlenmiş patates zehirler mi? İncirlik Hava Üssü nerede, ne zaman açıldı? İncirlik Hava Üssü kaç yılında kuruldu? İncirlik Hava Üssü kime ait? İncirlik Hava Üssü neden değiştirildi? İncirlik Hava Üssü değiştirilme sebebi ne? İncirlik Üssü neden Ana Jet Üs Komutanlığı oldu? İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne? Müge Anlı Duygu Nebioğlu kimdir? Müge Anlı son bölümde ne oldu? 18 Nisan'da programda neler yaşandı? #FAHİŞYEMEĞEBOYKOT || Fahiş yemeğe boykot olayı ne? Boykot ne zaman yapılacak? İncirlik Üssü ismi değişti mi, yeni ismi nedir? İncirlik Üssü'nün adı neden değişti? ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz zammı olacak mı? Metin Akpınar hasta mı? Metin Akpınar'ın sağlık durumu nasıl? Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? Bakan Şimşek tarih verdi! CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title