Haberler

AKD'den Mesleki Eğitime Katkı

Güncelleme:

Artistik Kuaförler Derneği (AKD), kuaförlük eğitimi veren okullara ve bu alanda okuyan öğrencilere desteğini sürdürüyor.

Dernek, 2017-18 eğitim-öğretim yılında çok sayıda okulun atölyesini yenilerken, birçok okulda da öğrencilere çeşitli konularda eğitim verdi.

Artistik Kuaförler Derneği, mesleki eğitime öteden beri büyük önem veriyor. Dernek, bu doğrultuda birçok okulun kuaförlük eğitimi verilen atölyelerini, paydaşlarının da desteğiyle yenilerken, öğrencilere de uzman eğitmenler eliyle çeşitli konularda dersler veriyor.

Dernek, 2017-18 eğitim-öğretim döneminde, üyeleri ve paydaşlarının desteğiyle Nişantaşı Rüştü Uzel, Levent, Maltepe, Kartal İMKB Mesleki Teknik Anadolu Liselerinin ve Göztepe Neriman İrfan Akça Mesleki Eğitim Merkezi bünyesindeki kuaförlük eğitim atölyelerini yeniledi. Dernek, 2015-16 döneminde de Üsküdar İMKB , Küçükköy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Şişli Mesleki Eğitim Merkezi atölyelerini en son imkanlarla yenileyerek öğrencilerin ve öğretmenlerin hizmetine sunmuştu.

Dernek eğitim dönemi boyuca, Fatih Selçuk, Halkalı İMKB, Beylikdüzü 75. Yıl, Bağcılar Alaattin-Nilüfer Kadayıfçıoğlu, Bağcılar Rauf Denktaş, Pendik Velibaba, Pendik Rauf Denktaş, Maltepe, Kartal İMKB, Üsküdar İMKB, Levent, Nişantaşı Rüştü Uzel, Küçükköy, Silivri Gazi ve Sultanbeyli Mesleki Teknik Anadolu Liselerinde kuaförlük eğitimi alan öğrencilere renklendirme, kesim, topuz, iletişim, işletme ve kuaförlüğün tarihi konularında dersler de verdi. Teknik renklendirme eğitimlerinde Matrix, L'Oreal, Eczacıbaşı Schwarzkopf ve Wella firmalarıyla iş birliği yapılırken, diğer eğitimler AKD üyesi uzman eğitmenlerce verildi.

Dernek, organizasyonunu gerçekleştirdiği Hairist Kuaförlük Ve Kariyer Günleri'nde İstanbul, Bursa, İzmir ve Mersin'den gelen meslek lisesi ve meslek yüksekokulu öğrencilerinin, düzenlenen mesleki gösteri, eğitim ve etkinlikleri izlemesi için imkan sağlayıp, sektörün önemli marka, duayen ve ünlüleriyle tanışabilecekleri bir zemin sundu.

Derneğin eğitime sağladığı destekle ilgili bir değerlendirme yapan Yönetim Kurulu Üyesi Habip Örs şunları söyledi: "Geleceğin kuaförlerine mesleği iyi ve doğru tanıtıp, salonlara staja gelirken, mesleki bilgi ve becerilerini daha üst seviyeye çıkarmayı ve özgüvenlerini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizin, mesleklerini daha çok sevip dört elle sarılmalarını istiyoruz. Yenilenen atölyeler ve verdiğimiz dersler sayesinde kuaförlük branşını tercih eden gençlerin oranı da artmaya başladı. Bunu bakanlığın istatistiklerinde net olarak görebiliyoruz''

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nişantaşı Maltepe Kartal Akça Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title