Haberler

Akçay, 'Yedek Kulübesinden Gelen Oyuncular Lazio Beraberliği Getirdi'

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Lazio müsabakasının kendilerini favori yapmadığını ancak gruptan çıkma umutlarını artırdığını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu ikinci maçında evinde Lazio ile 3-3 berabere kalan Trabzonspor, kaçan galibiyete üzülüyor.

Karşılaşmanın ilk yarısında soyunma odasına 3-1'lik galibiyetin vermiş olduğu avantajla giren bordo-mavili takım ikinci yarıda bu skoru koruyamadı. Konuk ekip maçın ikinci yarısında yapmış olduğu değişikliklerle skoru belirledi ve Trabzon'dan 1 puan ile ayrılarak gruptaki liderliğini averajla sürdürdü.Maçın ardından basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, Lazio'un favori olduğu müsabakayı geride bıraktıklarını belirterek, "Maçı forse etmede, rakibe zorluklar çıkarmak gibi bir anlayışla oynadık. Oyunun kontrolünü ve hızını zaman zaman istediğimiz gibi getirdik. Maçın kopma noktasında Alanzinho ve Henrique ile yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. Bu pozisyonları kaçırdıktan sonra dikkatimiz dağıldı. 5 dakikalık zaman dilimi içinde de rakip attığı gollerle beraberliğe ulaştı. Lazio'un yedek kulübesinden gelen oyuncuları takımlarını bugün beraberliğe getiren skoru aldılar. Lazio'un attığı 2 golden sonra rakibe direnmeyi kaybettik" dedi.

Basın mensuplarının Trabzonspor'un gruptaki şansını sorusuna ise tecrübeli teknik adam, "Oyuncularımın verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Dengeler bize biraz daha avantaj sağladı gibi ama yüzde 50'yu yakalamış değiliz. Elde ettiğimiz avantajları lehimize çevirebilirsek dengeler lehimize gelişebilir. Oyuna giren oyuncularımızın katkı yaptığını söyleyebiliriz ama yüksek düzeyde katkıları olmadı. Lazio'un yedek kulübesinden gelen oyuncularla bizim yedek kulübesinden gelen oyuncular arasında bir değerlendirme yaparsak Lazio'un oyuncuları katkısı daha fazla oldu" ifadesini kullandı.

Akçay, Colman'ı sakatlığında ötürü aldığını belirterek, Fenerbahçe maçında düşünmek zorunda olduğunu belirtti.

LAZİO CEPHESİ

Lazio Teknik Direktörü Vladimir Petkovic, ilk yarıda basit hatalar yapıp goller yediklerini belirterek, maçın ikinci yarısında ise Lazio'un kendisine geldiğini söyledi.Petkovic, güçlü bir Trabzonspor'a karşı oynadıklarını belirterek, "Bir kaç tane hatadan dolayı basit goller yedik. Bu hataların düzeltmek için çalışacağız. Maçın ikinci yarısında Lazio kendine geldi. Beraberlik için yüklendiğimiz zaman galibiyette alabilirdik. Bundan sonra basit hatalardan dolayı gol yememek için dikkatli olacağız. Basit hatalar yapmamak için çalışacağız" dedi.

Petkoviç basın mensuplarının sorusu üzerine 2-0 'dan sonra maçı bırakmadıklarını belirterek, 3-3 yakaladıkları andan itibarende galibiyet için oynadıklarını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Trabzon Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title