Haberler

Akçat Beldesine Kültür Merkezi Yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce Karamürsel ilçesi Akçat beldesinde kültür merkezi yaptırılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce Karamürsel ilçesi Akçat beldesinde kültür merkezi yaptırılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Akçat İlköğretim Okulu'nun yanındaki arazide iki katlı olarak inşa edilecet merkezin birinci katında çok amaçlı salon yer alacak. Burada Yalakdere, Kızderbent ve civardaki yaklaşık 20 köyün başta düğün olmak üzere her türlü sosyal etkinliği gerçekleştirilebilecek.

İkinci katı ise tamamen okula tahsis edilecek. Akçat İlköğretim Okulu'nun uzun süredir ihtiyaç duyduğu Bilgisayar Laboratuvarı, Fen Atölyesi ve İş Eğitimi Atölyesi bu katta oluşturulacak. Çocukların ikinci kata rahat girip çıkabilmeleri amacıyla, merkezin okula bakan arka kısmında ayrı bir kapı daha yapılacak.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından merkezin yapımı için açılan ihaleye toplam 7 firma katıldı. En düşük teklifin 475 bin YTL ile Özgür A.Ş'den geldiği ihalede, Tosunlar Kereste ise 706 bin YTL ile en yüksek fiyatı veren firma oldu. İhale sonucu önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak.

Merkezin 8 ayda tamamlanması planlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title