Haberler

Akçansa Çimento, Çevre Gününde Fabrika Bahçesine 80 Çam Fidanı Dikti

Çanakkale'nin Ezine İlçesine Bağlı Mahmudiye Beldesinde Kurulu Bulunan Akçansa Çimento Fabrikasının Bahçesine Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Kapsamında 80 Çam Fidanı Dikildi.

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Mahmudiye beldesinde kurulu bulunan Akçansa Çimento Fabrikasının bahçesine Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında 80 çam fidanı dikildi.

Akçansa Çimento Fabrikası'nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Çanakkale Vali Yardımcısı Cengiz Ata çevrenin önemine değinerek, "Hızlı nüfus artışı, plansız kentleşme ve sanayileşme, bölgesel savaşlar, tarım ilaçları, kimyasal tehlikeli atıklar ve bunun gibi zararlı faktörler giderek çevreyi kirletiyor. Bunun sonucunda da büyük oranda kirlenen hava, su ve toprak canlılar için bir tehdit unsuru haline geliyor" dedi.

Çanakkale Çevre ve Orman Müdürü Mahmut Ustabaş da yaptığı konuşmada küresel ısınmanın kutuplardaki buzulların erimesine, iklimin ve mevsim şartlarını değişmesine, okyanusların ısınmasına, deniz seviyesinin yükselmesine, orman yangınlarının artmasına, göç dönemlerinin değişmesine, kıyı şeritlerinin erozyona uğrasına yol açtığını belirtti. Akçansa Fabrika Müdürü Hasan İmer de fabrika olarak çevreye karşı duyarlı olduklarını belirterek, bu kapsamda her yıl fabrika bahçesine fidan diktilerini söyledi. Yapılan konuşmalardan sonra katılımcılar fabrika bahçesine 80 çam fidanı dikti.

(AÖ) 07.06.2008 13:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title