Haberler

Akçakale Kaymakamı, Basını Çadır Kentte Ağırladı

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Şanlıurfa merkez ve Akçakale'de görev yapan basın mensuplarıyla çadır kette bir araya geldi.

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Şanlıurfa merkez ve Akçakale'de görev yapan basın mensuplarıyla çadır kette bir araya geldi.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde gerçekleşen yemekli basın toplantısına Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, kamp müdürü Halil Tekyıldız, müdür yardımcıları Mehmet Asutay, Yasin Seyhan, Bekir Engül ve basın mensupları katıldı. Yapılan basın toplantısında Kaymakam Fırat, basın mensuplarına Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve basın mensuplarını sorularını cevapladı

Çadır kentin Türkiye'nin dışa açılan yüzü olduğunu belirten Kaymakam Fırat, "Malumunuz çadır kent yönetimi özel bir yönetimdir. Dolayısıyla bizler her zaman kapılarımızı basın mensubu arkadaşlara açamıyoruz. 30 bin insana burada bir fiil hizmet vermekteyiz. Kampımıza girip çıkan insan sayısı 50 bine ulaştı. Gerçekten çok zor bir işi arkadaşlarımız fedakarca gayret sarf ederek üstesinden gelmeye çalışıyorlar, ben hepsine teşekkür ediyorum. Akçakaleliler çok teşekkür ediyorum. Süreç zarfında 30 bin insanı 35 bin insanı çadır kentimizde barındırırken onlarda evlerini açtılar. En az bizim kadar insanı evlerinde ve köylerde misafir ettiler. Suriye'deki bu durumunda bir an evvel bitmesi için dua ediyoruz. Bizim çadır kentimiz Türkiye'nin en büyük çadır kenti 30 bin insanı misafir ediyoruz" dedi.

Daha sonra kamp yönetimi tarafından basın mensuplarına kampta bulunan Suriyeli çocukların eğitim gördüğü, ana sınıflar, bayanların el becerilerini geliştirdikleri kursları, eğitim alanları, mültecilerin günlük bakım ihtiyacını karşılandığı sosyal aktivitelerin bulunduğu alanlar basın mensuplarına tanıtıldı.

Basın mensuplarına kamp yönetimi tarafından dağıtılan bildirilerde ise, Akçakale Süleyman Şah Kampında 28 bin 488 Suriyeli misafirin ikamet ettiği, 680 dönüm üzerinde kurulu 11 mahallede eğitim, kurs ve kurs alanlarıyla faaliyet gösterdiği belirtildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Şah Eyüp Fırat Şanlıurfa Akçakale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title