Haberler

Akçakale'de Kıraç Arazilere Fıstık Fidanları Dikiliyor

Türkiye’nin toplam fıstık üretiminin yüzde 57’sini karşılayan Şanlıurfa’da, Birecik ve Halfeti gibi ana üretim merkezlerinin yanı sıra Akçakale’de de fıstığa yöneliş başladı.

Türkiye'nin toplam fıstık üretiminin yüzde 57'sini karşılayan Şanlıurfa'da, Birecik ve Halfeti gibi ana üretim merkezlerinin yanı sıra Akçakale'de de fıstığa yöneliş başladı.

Akçakale Ziraat Odası Başkanı Hamdi Yılmaz, yoğun olarak pamuk, buğday ve mısır üretiminin yapıldığı ilçede çiftçilerin son yıllarda başka alanlara da yöneldiğini ifade etti. Yılmaz, sağlanan teşviklerle 3 yıldan bu yana hayvancılığın önemli bir gelişim gösterdiği ilçede, fıstık üretimine de ilginin son dönemde giderek arttığını belirtti.

Fıstık üretimi karlı bir iş

Son 2 yıldır daha çok kıraç arazilerde fıstığa yönelme olduğunu kaydeden Yılmaz, "Sulu tarımın yapılamadığı bu arazilerde sadece buğday ekimi yapılabiliyor. Buradan da dönüme 250 - 300 kilo kadar sınırlı verim alınıyor. Bu yüzden üreticilerimiz fıstığa yönelmeye başladı. Fıstık üretimi hem su istemiyor hem de karlı bir iş. Dikildikten sonra 6 -7 yıl bekliyorsunuz ama ondan sonra ciddi bir kazanç elde ediyorsunuz" dedi.

"Fıstık desteklenirse yönelme de artar"

Fıstığın desteklenmesi halinde üretimin daha da artacağını dile getiren Yılmaz, "Biz bu konuyu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza ilettik. Aynı fındık gibi fıstığa da destek verilmesini istedik. Bu konuda çalışmalar yapılacağı söylendi. Şimdilik bekliyoruz. Fıstık desteklenirse bölgemizde dikim daha da yaygınlaşır" şeklinde konuştu.

Fıstıktan çok umutluyuz"

Akçakale'nin sulanabilir geniş arazilerinin yanı sıra ciddi oranda kıraç araziye de sahip olduğuna dikkat çeken Oda Başkanı Hamdi Yılmaz, "Bölgemizde yetişen fıstığın lezzeti çok güzel. İlerleyen yıllar için fıstıktan çok umutluyuz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Şanlıurfa Akçakale Birecik Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title