Haberler

Akbulut: Gökçek Arsa Pazarlığında Gücünü Artırmaya Çalışıyor

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, 'ODTÜ'de Kaçak Yapı Var' İddiasıyla İlgili Olarak, 'Sayın Gökçek, Arsa Pazarlığında Gücünü Artırmaya Çalışıyor' Dedi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, ''ODTÜ'de kaçak yapı var'' iddiasıyla ilgili olarak, ''Sayın Gökçek, arsa pazarlığında gücünü artırmaya çalışıyor'' dedi.

Akbulut, rektörlükte düzenlendiği basın toplantısında, Gökçek'in iddialarına yanıt verdi.

ODTÜ arazisi üzerinde bulunan hiçbir binanın ''imar yönünden eksiği bulunmadığını'' anlatan Akbulut, ''ODTÜ yerleşkesi master planı bulunması yönüyle dünyanın ilk üniversitesidir. Murat Karayalçın zamanında arazinin 1/25.000'lik ve 1/5000'lik planları yapıldı, onaylandı. Çankaya Belediyesi ile de 1/1000'lik planların yapımı için çalışmaya başladık. Fakat, 2004 yılında çıkan ilgili kanunun bir boşluğundan yararlanan Sayın Gökçek, yetkiyi kendi üzerine almaya çalıştı. Bu o kadar hızlı oldu ki, şaka sandık'' diye konuştu.

Gökçek'in, daha önce medyaya, ''ODTÜ bilirkişi heyetleri çalışmalarımızı engelliyor'' şeklinde açıklamalar yaptığını ifade eden Akbulut, konuşmasına şöyle devam etti:

'''Sayın Rektör, Başbakan ile görüşsün af çıkarsın' diyor. İyi de, bu sorunu Sayın Başbakan mı çıkardı? Sayın Başbakan'ın olaya hiçbir dahli oldu mu? Eminim, Sayın Başbakan da konuyu bizim gibi gazetelerden öğrendi. ASKİ Sosyal Tesisleri de kaçak, bazı bakanlıkların da binaları da var. Hatta 2 yıl öncesine kadar TBMM binası da bu durumda değil miydi? Sayın Gökçek, 45 milyon metrekarelik ODTÜ arazisinin yüzde 40'ını istiyor. Mesele bu... Sayın Gökçek, arsa pazarlığında gücünü artırmaya çalışıyor.''

''İhbar ediyorum, bekçi kulübeleri de dahil tüm binalarımız ruhsatsız. Gücü yetiyorsa gelsin ODTÜ'yü haritadan silsin'' diyen Akbulut, ''Yani 600 binanın 45'i ruhsatsız diğerleri ruhsatlı öyle mi? Durumu anlatıyoruz. Bu binaların büyük bir kısmı ilgili kanun çıkmadan önce ta 1960'lı yıllarda inşa edilmiş. Tüm bunlar bizden koparmak istediği araziyi alma çabasından ibarettir'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title